Fædrelandsvennen

Shala takker Rekdal

Herolind Shala er i ferd med å bli den store helten i Starts kamp for tilvaerels­en. Selv mener han laget har endret seg mye i den lille tiden han har vaert i klubben.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Herolind Shala er i ferd med å bli den store helten i Starts kamp om fornyet kontrakt. Han takker trener Kjetil Rekdal for å ha fått karrieren på rett kjøl igjen.

– Han er utrolig viktig.

Så enkelt sier Start-trener Kjetil Rekdal hva betydninge­n av Herolind Shala er.

Siden 26-åringen kom inn i laget har Start knapt tapt en fotballkam­p. På sine ni kamper fra start i Eliteserie­n står Start med kun to tap. Før det hadde Start 11 tap på de 17 første kampene.

Med Shala i laget tar Start 1,5 poeng i snitt per kamp.

– HAN TØR å GJØRE TING

Eurosports eksperter har nevnt den tidligere Odd-spilleren som er an av spillerne som er viktigst for sitt lag i Eliteserie­n. Herolind Shala har vaert en essensiell brikke i Starts opptur i serien.

– Han er litt annerledes enn andre. Han tør å gjøre ting, løse opp litt, gi beskjeder til andre. Lagkamerat­ene har stor respekt for ham, og han er blitt en leder som tør å ta det første steget, sier Rekdal om spilleren.

Ute på banen er det enkelt å se at Skiensgutt­en har betydning for Rekdal og trenerteam­et. Under kampene er han til stadighet ute på sidelinja for å diskutere hva laget skal gjøre videre i kampen, noe Rekdal vet å sette pris på.

Etter kampen mot Tromsø søndag kveld var Shala helt i ekstase.

– Jeg føler meg veldig bra her. Jeg er veldig takknemlig for å

vaere i Start. Kjetil har fått karrieren min på rett kjøl, og selvtillit­en min blir bare bedre og bedre. Jeg er utrolig glad for å vaere her, og det er en veldig deilig følelse, sier Shala.

– Hva har Rekdal betydd for oppturen?

– Han har betydd veldig mye. Han skal ha mye av aeren. Han får oss til å gi hundre prosent hele veien, sier Shala.

STOR FORSKJELL

Han kom inn i et lag som lå nest sist, og som få hadde troen på at skulle kunne overleve etter en skrekkelig vårsesong. Nå sier midtbanesp­illeren at han merker stor forskjell på laget han kom til og det han spiller for nå.

– Jaja. Stor forskjell, sier Shala, og naermest ler av spørsmålet fordi det er så enkelt å svare på.

– Folk er mindre redde nå. De byr på seg selv, tør å utfordre. Innsatsen er hundre prosent, og folk har fått troa på at de kan vinne. Nå vet vi at når vi går utpå der så kan vi slå hvem som helst i ligaen, sier Shala.

Han ser fortsatt forbedring­spotensial. Som at man burde vaert klokere og mer kynisk på 2–1. Spille litt mer voksent som han kaller det. Men med borteseier i Tromsø er det ikke mye å klage på.

Samtidig med storspill henger et spørsmål over Shala: Hva skjer neste år? Kontrakten går ut sesongen, men spilleren selv vil ikke bruke tid på å snakke om det.

– Nå er jeg mest opptatt av å redde plassen, så får vi ta det senere, sier han.

OVERLEVELS­E-SJANSEN ØKER

Shalas inntreden får godord av lagkamerat­ene også. En annen formspille­r, Damion Lowe, mener midtbanesp­illeren har vaert viktig.

– Han er erfaren. Han er en av de beste offensive midtbanesp­illerne i ligaen. Vi er et veldig ungt lag, så hvis vi kan få hjelp av noen som har den rutinen så er det viktig. Han roer tempoet når det trengs og kommer med gode råd. Han fortjener ros, mener Lowe.

Seieren over Tromsø var viktig. Tall fra Norsk Regnesentr­al viser nå at Start har 89 prosent sjanse for å overleve i Eliteserie­n, mot 63 prosent før kampen.

– Dette kan ha vaert en nøkkelkamp, men vi kan ikke tro at dette holder. Kampen mot Tromsø er ferdig. Nå må vi ha fokus fremover, sier Herolind Shala.

Starts neste kamp er mot Molde førstkomme­nde mandag.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Herolind Shalas inntreden i laget har vaert viktig, mener Kjetil Rekdal. Her er han og Erlend Segberg i tottene på Morten Gamst Pedersen, Mushaga Bakenga og flere andre fra Tromsø.
FOTO: NTB SCANPIX Herolind Shalas inntreden i laget har vaert viktig, mener Kjetil Rekdal. Her er han og Erlend Segberg i tottene på Morten Gamst Pedersen, Mushaga Bakenga og flere andre fra Tromsø.
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Herolind Shala og Mathias Bringaker etter kampen mot Tromsø.
FOTO: NTB SCANPIX Herolind Shala og Mathias Bringaker etter kampen mot Tromsø.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Start-trener Kjetil Rekdal får aeren for at Herolind Shala har fått fart på karrieren. Her feirer han seieren i Tromsø søndag kveld.
FOTO: NTB SCANPIX Start-trener Kjetil Rekdal får aeren for at Herolind Shala har fått fart på karrieren. Her feirer han seieren i Tromsø søndag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway