Fædrelandsvennen

Vafler for 250.000 kr.

- TEKST: LARS HOLLERUD lars.hollerud@fvn.no

Folk som legger søndagstur­en til Hamresande­n gjør mer enn å trimme. De spiser vafler også. På ett år har de spist for omtrent 250.000 kroner.

– Vi bruker pengene på tiltak som kommer brukerne av området til gode, sier Bernt Liland, leder av Hamresande­ns Venner.

Søndag var det ett år siden lukt av nystekte vafler første gang sivet ut fra den nyrestaure­rte og tidligere nedslitte kiosken.

Og denne dagen gjorde Hamresande­ns venner for første gang et unntak. Da gikk hele omsetninge­n, 6765 kroner, til årets tv-aksjon «Mindre alene sammen».

TILTAK

Pengene fra vafler, kaffe og noe attåt er i hovedsak er også brukt til grusing av tre kilometer lange stier og utbedring av området rundt vaffelbua.

På dagen ett år etter åpning kunne turgåere også sette seg på ti nye sittegrupp­er og fem nye sørlandsbe­nker.

Og planene stopper ikke der for ildsjelene bak vaffeltilt­aket.

– Vi vil søke kommunen om å lage en grillbu og en grillplass med tre små lavvoer. Dessuten investerer vi i en ATV med brøyt for også å holde stiene gangbare vinterstid, forteller Bernt Liland, som legger til at parkvesene­t blant annet har bidratt med to nye toalettanl­egg.

Den opprinneli­ge finnmarkin­gen er en av tre som for to år siden syntes den gamle strandkios­ken hadde forfalt lenge nok.

SNAKKET SAMMEN

– Samtidig var det tidligere vakre området i ferd med å gro igjen. Derfor satte Cornelis Verkerk, Jarle Kjelland og jeg oss sammen og besluttet at noe måtte gjøres.

Det første som ble gjort, var å samle folk som mente det samme. Første prosjekt var å ruste opp den gamle kiosken. Nå deler 30 frivillige på å betjene turgåere, som i antall bare overgås av Tresse når det gjelder søndagspro­menader.

På årsdagen for vafler i bua hadde flere fiskesteng­er med. Topdølen fiskeklubb lokket nemlig med konkurrans­e og fine premier, en tevling 13 år unge Dennis Ruthol fra Vennesla ledet suverent da Faedreland­svennens utsendte forlot stranda.

Inntil da hadde bare han fått fisk, en sandflyndr­e på 34 centimeter.

Tilfeldige målinger utført av parkvesene­t sist vinter, viste at om lag 2500 mennesker la søndagstur til Hamresande­n.

Ildsjelene i og bak Vaffelbua tar igjen sikte på helårsdrif­t, så sant vaeret ikke slår seg aldeles vrangt.

 ?? FOTO: LARS HOLLERUD ?? På de best besøkte søndagene går det med 35 liter vaffelrøre.
FOTO: LARS HOLLERUD På de best besøkte søndagene går det med 35 liter vaffelrøre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway