Fædrelandsvennen

Snøen lavet ned på Hovden

- CHRISTINA ØSTTVEIT

Mandag våknet folk på Hovden opp til snødekte veier og hager. Snøvaeret blir imidlertid kortvarig, ifølge meteorolog­en.

– Snøgrensa lå på rundt 600 meter mandag, så da er det ikke urimelig at det er snør på Hovden, sa meteorolog Lillian Bergheim ved Stormgeo i går formiddag.

Faedreland­svennen har fått flere bilder som viser at snøen la seg på Hovden og langs riksvei 9 mandag.

Meteorolog­isk institutt sendte søndag kveld ut farevarsel for fjelloverg­angene, da snøbyger kunne skape vanskelige kjøreforho­ld. Varselet gjelder fremdeles.

Ifølge Lillian Bergheim ved Stormgeo sier at det tirsdag stort sett blir oppholdsva­er, og temperatur­en vil stige.

– I fjellet stiger snøgrensa til rundt 1000 meter, men det blir ikke mange plussgrade­r. Det blir mye fint vaer, både onsdag og torsdag. Det gjelder stort sett hele Agder, sier Bergheim.

Temperatur­en vil ligge mellom 10 og 12 grader i Kristiansa­nd tirsdag og onsdag.

Ifølge meteorolog­en blir det kjøligere i lufta når helga kommer.

– Temperatur­en vil synke fra fredagen og gjennom helga. Da kan det faktisk også bli minusgrade­r helt ute ved kysten, men det blir tidligst søndag eller mandag neste uke, sier Bergheim.

 ?? FOTO: KÅRE BYREMO ?? I løpet av natt til i går kom det en god del snø i fjellområd­ene i Sør-norge. Bildet er tatt på Hovden, ved Hovden Apartments, mandag morgen.
FOTO: KÅRE BYREMO I løpet av natt til i går kom det en god del snø i fjellområd­ene i Sør-norge. Bildet er tatt på Hovden, ved Hovden Apartments, mandag morgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway