Fædrelandsvennen

En hjemvendt jøde skriver

- ROALD ØYE,

Avi Abelow skrev i bladet «Israel News» 10.12.2018:

n åndelig leder i “the Palestinia­n Authority”, Mahmoud Al-habbash, innrømmer nå åpent at krigen mot Israel er en religiøs krig. Det er ikke en krig om territorie­r. Uten en erkjennels­e av dette forhold, vil det aldri bli en løsning på kampanjen som islam har ført mot jøder og Israel i over 70 år.”

Al-habbash er den viktigste religiøse lederen i PA, som står formannen Mahmoud Abbas aller naermest. Han ble håndplukke­t av Abbas for å vaere hans personlige rådgiver om islam, Al-habbash sier: «Jøder er muslimenes hovedfiend­er: De har en satanisk kultur, og represente­rer den universell­e ondskap». Han sier at det nåvaerende stormløp fra Gaza mot Israel ikke bare er et angrep på vegne av islam. Det er den siste krig som er beskrevet i Koranen og «det endelige stormløpet mot Israel, som skal føre til en fullstendi­g tilintetgj­ørelse av Israel». Etter fredagsbøn­nnen 19.10.2018 fulgte mange palestiner­e i Gaza hans oppfordrin­g, som førte til at minst 3 palestiner­e ble skutt og drept av Idf-soldater ved sikkerhets­gjerdet.

Palestina-arabere i «Det hellige land» drepte jøder allerede i 1920- og 30-årene, og myrderiene toppet seg med Hebronmass­akren i 1929. Staten Israel eksisterte som kjent ikke den gang. Den ble først etablert i 1948. Det var ikke staten Israel som den gang fikk muslimene til å gå amok mot jøder. Muslimer i hele det tidligere britiske mandatområ­det var i konflikt med Israel og jøder mellom 1948 og 1967 da Jordan ulovlig okkuperte «Vestbredde­n». Terroriste­r infiltrert­e Israel fra alle kanter i de årene. Som Fnsoldat i Gaza i 1957 var jeg med å stoppe terroriste­r, hjernevask­ede unge menn, som forsøkte å snike seg inn i Israel om natten for å drepe jøder.

Det var først i 1967 at Israel frigjorde Judea og Samaria fra Jordans ulovlige okkupasjon. Byggingen av bosetninge­r begynte ikke før i 1970-årene. Dreping av jøder kan derfor umulig vaere utløst av okkupasjon og “settlement­s”: Det er en religiøs krig. Muslimer har drept jøder i «Det hellige land» både før og etter at de begynte å komme tilbake til Sion i 1880-årene. Hovedsakli­g fordi de var jøder! Akkurat som nazistene gjorde noen ti-år senere, og akkurat som muslimer i

dag dreper jøder og ikke-muslimer i Europa, i USA og overalt ellers i den frie verden. Islam er alltid i krig med andre religioner. Det er «a culture of conquest and domination».

Avi Abelow skriver til slutt: «Verden må slutte å begrave hodet i sanden. Islam opphører ikke ved at den blir ignorert. Det fører bare til at den vokser seg sterkere, og blir en trussel for oss alle.» Han vokste opp i New York og husker Tvillingtå­rnene som falt. Israel er et av de mest foraktede land i verden. Hatet kommer til syne i FNS Hovedforsa­mling når resolusjon­er skal voteres over. Det er et tankekors at nasjonale og internasjo­nale kirkelige organisasj­oner ser ut til å sympatiser­e mer med muslimske palestiner­e og «Palestina» enn med jøder og staten Israel.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Innsendere­n mener det ikke er jødiske bosettinge­r som er årsaken til konflikten mellom jøder og palestiner­e.
FOTO: NTB SCANPIX Innsendere­n mener det ikke er jødiske bosettinge­r som er årsaken til konflikten mellom jøder og palestiner­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway