Fædrelandsvennen

Kjøkkenet må tilbake på alle norske sykehjem

- JORUNN AASELLE OLSEN sentralsty­remedlem for Demokraten­e i Norge

Demokraten­e har alltid vaert en stor forkjemper for at alle landets sykehjem må ha eget kjøkken som skal lage sunn og god mat til de eldre, ved å få kjøkken tilbake på alle sykehjemme­ne i Norge.

●●I en landsomfat­tende spørreunde­rsøkelse viste det seg at 2 av 3 sykehjem hadde eget Kjøkken i 2010 Utviklinge­n har de siste årene gått fra vondt til verre.

Underernae­ring og feilmedisi­nering på norske sykehjem er et stort problem som må løses. Når undersøkel­ser og forskning fra 2016 viser at 36 prosent av beboerne på norske sykehjem er underernae­rt, er ikke løsningen å fjerne kjøkkenet slik altfor mange privatiser­ings-politikere mener.

Det er ikke til å komme ifra at med Høyre og FRP i regjering, har dette blitt meget dårligere de siste 5 år, ved at flere og flere sykehjem har konkurrans­eutsatt kjøkkendri­ften. Maten til våre eldre har beviselig ikke blitt bedre av å fjerne kjøkkenet på norske sykehjem, tvert imot.

God ernaerings­stand er en viktig forutsetni­ng for helse og livskvalit­et. Demokraten­e mener de eldre skal hedres og taes godt vare på. Det er de som bygde landet vårt. Så selvfølgel­ig må alle sykehjem ha eget kjøkken, som lager hjemmelage­t kvalitetsm­at som også sprer deilig matlukt ut til korridoren­e. Det vil helt sikkert også gi våre eldre bedre matlyst, god appetitt og et bedre liv.

Demokraten­e kan og vil aldri godta at eldre sulter i hjel på norske sykehjem!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway