Fædrelandsvennen

Drømmer om at sørlending­er fyller Spektrum

Med ØIF Arendal i cupens semifinale og Vipers som favoritter i sin kvartfinal­e kan det bli sørlandsk cupfinaled­ag i romjula. Det drømmer i alle fall ØIF Arendaltre­ner Marinko Kurtovic om.

- TEKST: ANDREAS HOPEN andreas.hopen@fvn.no

– Det er min lille drøm. Vipers kommer til å gjøre jobben. Jeg er nesten helt sikker på at de spiller finalen, sier ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovic før Vipers skal møte Fana i kvartfinal­en i cupen på onsdag.

Forrige uke signerte treneren en ny kontrakt med det som akkurat nå er Norges beste håndballag. Samme dag slo ØIF ut Drammen i cupens kvartfinal­e. Nå venter Halden i semifinale­n.

– Alle kamper lever sitt eget liv, og Halden er vanskelige å møte. Men vi er favoritter, og vi har ambisjoner om å spille cupfinale. Det skal en del til for at vi ikke vinner den kampen, sier Kurtovic.

HAR motbevist ekspertene

– Med Vipers og ØIF i finalen kommer det til å bli fullsatt i Spektrum – det er jeg overbevist om, drømmer Kurtovic.

Daglig leder i Vipers, Terje Marcussen, vil ikke ta en cupfinale på forskudd, men sier det frister til gjentakels­e – etter opplevelse­n i fjor.

– Det å vaere i cupfinale for supportere er fantastisk. Det var noe av det aller gøyeste vi var med på i fjor, helt klart, sier Marcussen, som også håper på to finalelag fra Agder.

– Det ville vaert enda gøyere med et lag fra Kristiansa­nd og et fra Arendal, og så kanskje mot to lag fra innlandet i Storhamar og Elverum. To tette cupfinaler med mye spenning, drømmer Marcussen om.

Vipers og ØIF er begge ubeseiret i hjemlig liga og leder hver sin eliteserie. Det var det få som hadde sett for seg da Kurtovic kom til Arendal for fem år siden.

– Jeg husker godt da jeg kom til ØIF for 4–5 år siden at folk sa til meg at her på Sørlandet vinner de ingen titler. Der er det ingen treningsku­ltur. Nå har vi vist alle ekspertene at de tok feil. Både ØIF og Vipers fortjener å ligge i toppen på grunn av alt arbeidet vi legger ned, forteller faren til landslagss­piller Amanda Kurtovic.

startet PÅ Riktig Plass

At både Vipers og ØIF har vokst fram som store klubber tror Kurtovic handler om hvordan man har bygd opp klubben. For det er ingen snarveier til suksess, skal man tro suksesstre­neren.

– Administra­sjonen. Man har begynt der, med en skikkelig solid administra­sjon. Der er ØIF og Vipers veldig langt fremme, og så kan man sikkert bli enda bedre. Det hjelper ikke å kjøpe masse gode spillere hvis man skal bygge en god klubb – da begynner du på feil plass, mener Kurtovic, som også vil trekke fram to personer:

– Terje Marcussen. Han har stått i spissen i Vipers og jobbet ekstremt hardt. Og så har han fått med seg et veldig bra team. Og så er det vår Bjørn Gunnar Bruun Hansen. Han har gjort det samme for oss. Han brenner for klubben,

og han får med seg folk og får de til å føle at de er like mye med på det, fortsetter Kurtovic.

kan FÅ Ringvirkni­nger

Det at Sørlandet har to klubber som leverer så gode resultater vil få store ringvirkni­nger, spår Terje Marcussen i Vipers.

– Det var ikke noen spesiell sykkelinte­resse på Sørlandet før Dag Otto Lauritzen, og se nå. Thor Hushovd, Kristoffer Halvorsen med flere har kommet på grunn av den suksessen, det er en fin sammenlign­ing, sier Marcussen før han fortsetter.

– Det har vel aldri vaert flere sørlending­er på aldersbest­emte landslag. Det finnes sikkert årsaker til det, men det hjelper på rekrutteri­nga at det skjer noe i andre enden, forklarer Vipers’ daglige leder.

Vipers tar imot Fana til cupens kvartfinal­e onsdag 18:30. Kampen kan du følge på fvn.no.

 ?? BEGGE FOTO: NTB SCANPIX ?? Slik så det ut da ØIF Arendal vant cupfinalen i 2014. Nå håper Øif-treneren på en reprise med enda flere sørlending­er.
BEGGE FOTO: NTB SCANPIX Slik så det ut da ØIF Arendal vant cupfinalen i 2014. Nå håper Øif-treneren på en reprise med enda flere sørlending­er.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Vipers slo Stabaek 30–17 i finalen i fjor. Nå håper Marcussen på to sørlandsla­g mot Storhamar og Elverum.
Vipers slo Stabaek 30–17 i finalen i fjor. Nå håper Marcussen på to sørlandsla­g mot Storhamar og Elverum.
 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Terje Marcussen, daglig leder i Vipers.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway