Fædrelandsvennen

Listhaug beklaget Hareideutt­alelse

- KJETIL REITE

Sylvi Listhaug har for mange i KRF blitt symbolet for hvor stor avstanden er mellom KRF og Frp. Men hun var ikke avgjørende for at Knut Arild Hareide valgte å anbefale Ap.

I sin nye bok langer Sylvi Listhaug ut mot KRF og beskylder dem for å bidra til avkristnin­g av landet. Ifølge NTB tar hun også selvkritik­k for ordbruken sin da hun sa at Hareide slikket imamer oppetter ryggen.

Hun forteller at hun var provosert over Krf-lederen etter en diskusjon om bruk av bistandspe­nger.

– Jeg har ikke lest boka, men om hun beklager det, så er jeg glad for det. Jeg har lyst å si at bakgrunnen for at det ble en opphetet diskusjon var antydninge­n om at KRF var mer opptatt av å vise at vi selv var gode, og at det var grunnlaget for at vi prioritert­e bistand og utvikling. Det var en påstand som vi opplevde som krevende og som vi måtte gå i rette med, sier Krf-leder Knut Arild Hareide.

Faedreland­svennen snakket med ham i forbindels­e med Jon Lilletun-forelesnin­gen på UIA tirsdag.

Når Knut Arild Hareide vil regjere med Ap og Sp i stedet for å gå inn i dagens regjering, er det nettopp på grunn av Frp.

– Hvor viktig har Sylvi Listhaug vaert?

– Det er den politiske avstanden til Frp som har gjort at jeg har landet der jeg har. Listhaug har ikke vaert avgjørende for det, og jeg tror heller ikke denne boka vil prege den politiske debatten i KRF. Men det er klart at hun er et symbol på den politiske avstanden mellom KRF og Frp, sier Hareide, som mener Frp er et parti på ytterfløye­n det blir vanskelig å regjere med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway