Fædrelandsvennen

Fikk 100 bestilling­er på 15 timer

Stadig flere lokale, frittståen­de butikker satser på netthandel. En klesbutikk i Vennesla fikk en god start.

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

– Det har vaert en enorm respons. Vi har fått over 100 bestilling­er allerede, sa Linn Hege Svendsen til Faedreland­svennen 15 timer etter at nettbutikk­en åpnet.

Hun er daglig leder for klesforret­ningen Ole Thomassen, som ble startet av hennes bestefar allerede i 1960. De har hatt en stabil inntjening, men i fjor falt omsetninge­n med én millon kroner - fra 7,7 millioner i 2016 til 6,7 millioner i 2017.

– Det var et tøft år. Vi har vaert på kurs og laert om hvordan fremtidens varehandel vil se ut, og nettbutikk var hovedfokus­et. Vi ville følge med på trenden, også fordi det har vaert etterspørs­el etter det gjennom sosiale medier, sier Merethe Thomassen.

Tall fra Statistisk sentralbyr­å viser at netthandel økte med 13,5 prosent i 2017. Det ble da omsatt for over 21 milliarder kroner i norske nettbutikk­er. Første halvdel av 2018 har den fortsatt å øke.

UTVIDET BUTIKKEN

I starten av året leide de nabolokale­t, slo ned veggen, og startet en helt ny barneavdel­ing. Søndag kveld klokken 19.00 åpnet nettbutikk­en, og ordrene tikket inn umiddelbar­t.

– Det har kommet bestilling­er fra hele landet, egentlig. Men det er veldig mange fra indre bygder. Haegeland, Iveland, Setesdal - men også Lillesand og Grimstad, sier Thomassen.

Søstrene har gått med en idé om å starte nettbutikk lenge. De har sett at tilsvarend­e kjedeuavhe­ngige butikker andre steder i landet har gjort det med stor suksess.

– Siden august har vi jobbet med utforminge­n av nettbutikk­en, og å legge inn produkter. All jobben gjør vi selv, og vi pakker og sender varene selv, sier Svendsen.

ØKER STILLINGER

Foreløpig er planen at de 10 ansatte klarer å holde unna trykket også fra nettbutikk­en. Men noen av dem skal øke sine stillinger.

– Vi har dyktige medarbeide­re som ønsker å jobbe mer, så det er godt å kunne tilby dem mer. Så håper vi jo selvsagt å vokse slik at vi kan skape enda flere arbeidspla­sser, forteller Svendsen.

Hun forklarer at 2018 ser ut til å bli et bedre år enn fjoråret var.

– Allerede nå har vi nådd budsjettet for barneavdel­ingen, så den har vaert en suksess. Med nettbutikk­en får vi et flott supplement til den fysiske butikken. Vi har flere planer og gleder oss til å iverksette dem, sier hun.

FLERE SALGSKANAL­ER VIKTIG

Thomas Alexander Vethe er daglig leder i Texcon, en samarbeids­gruppering for 199 frittståen­de motebutikk­er i Norge.

– Vi ser at markedet deler seg i ulike salgskanal­er. Skal man lykkes må man se at hver enkelt salgskanal er unik. Det å benytte flere kanaler gir absolutt muligheter til flere salg, sier Vethe.

Han synes det er flott at også de frittståen­de butikkene satser på netthandel.

– Det er veldig positivt at man ønsker å kombinere fysisk butikk og nettbutikk. Jeg tror man kan overleve uten, men mange lever nok veldig godt med egen nettbutikk. Den fungerer jo også som et utstilling­svindu, sier Vethe.

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Linn Hege Svendsen følger spent med på nye nettbestil­linger, mens Merethe Thomassen pakker bestilling­ene.
FOTO: KJETIL NYGAARD Linn Hege Svendsen følger spent med på nye nettbestil­linger, mens Merethe Thomassen pakker bestilling­ene.
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Merethe Thomassen og Linn Hege Svendsen håper nettbutikk­en deres blir et digitalt utstilling­svindu, og vil bidra til økt omsetning til familiebed­riften.
FOTO: KJETIL NYGAARD Merethe Thomassen og Linn Hege Svendsen håper nettbutikk­en deres blir et digitalt utstilling­svindu, og vil bidra til økt omsetning til familiebed­riften.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway