Fædrelandsvennen

Har Ap knust drømmen om Tour des Fjords i Mandal?

-

Da bystyret i Mandal behandlet søknad fra Tour des Fjords (TDF), ble det et knapt flertall mot å bevilge 600 000 kr.

●●Hadde bystyrefle­rtallet stemt som ordfører Alf Erik Andersen (FRP) anbefalte, så kunne det sørget for at Mandal hadde blitt målby for det velkjente sykkelritt­et. En av dem som argumenter­te ivrigst imot økonomisk støtte til TDF var Nye Lindesnes’ ordførerka­ndidat Even Sagebakken fra Arbeiderpa­rtiet. Det er ubegripeli­g at Arbeiderpa­rtiet i Mandal kan forsvare et slikt standpunkt, når vi vet hvor mye reklame og ekstra omsetning dette gir for Mandals omdømme og naeringsli­v.

Ordførerka­ndidaten for Nye Lindesnes Ap hevder også at man finner penger med en gang det er snakk om mediedekni­ng, men ikke ellers. Den argumentas­jonen holder ikke, det er midler og dette vil vaere utelukkend­e positivt for Mandal som turistdest­inasjon.

I Kristiansa­nd stemmer Arbeiderpa­rtiet stikk motsatt av hva de gjør i Mandal. Arbeiderpa­rtiet i Kristiansa­nd mener at TDF vil styrke Kristiansa­nd som turistattr­aksjon og gi økt omsetning for byens naeringsli­v.

Det som er merkelig og viser en underlig oppførsel, er at Even Sagebakken stemte for Kunstsilo i Kristiansa­nd da saken var oppe i fylkesting­et. I fylkesting­ets behandling av kunstsilos­aken stemte han for 25 millioner i investerin­gstilskudd i tillegg til årlig driftstils­kudd, vel vitende om at dette vil svekke midler til kultur i andre deler av Agder.

Hvordan kan det vaere lettere å finne 25 millioner til et prestisjep­rosjekt i Kristiansa­nd på fylkesbuds­jettet, men ikke mulig å finne 600 000 i kommunebud­sjettet til en folkefest i Mandal?

Avslutning­svis så er det kommet statlige midler til investerin­g til kunstsiloe­n, men det er ikke kommet økt driftstils­kudd slik Sørlandets Kunstmuseu­m hadde håpet på, så da må nok Sagebakken igjen som fylkespoli­tiker øke økonomisk støtte til kulturpros­jektet i Kristiansa­nd. Dessverre tror jeg at pengene sitter løsere for ham til prestisjep­rosjektet i Kristiansa­nd enn Tour des Fjords i Mandal. Trist at det er slik, spesielt for Mandal. STEINAR BERGSTØL ANDERSEN gruppelede­r, Vest-agder FRP

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway