Fædrelandsvennen

KRF og makt

-

Erna nevnte i et foredrag forleden at Hareide søkte makt. Da ble det straks protester fra enkelte Krf-medlemmer, og også fra Hareide selv. Tenk, makt!

●●Makt det kan KRF få fra både borgerlig og sosialisti­sk side, så det var en utidig påstand av statsminis­teren.

Erna har helt rett. Det er beviselig at Hareide søker makt. Jeg forstår ikke at sosialiste­ne i KRF er så naive at de ikke gjennomsku­er Hareides hensikt. Det er beviselig at Hareide med Bondevik på slep går over til sosialiste­ne fordi Hareide og Bondevik er bondefange­t av de uttalelser de har hevdet til det kjedsommel­ige, nemlig at de vil vaere i en sentrumsre­gjering uten Fremskritt­spartiet. En stolt Hareide vil aldri fire på nevnte krav uansett. Da blir det heller ingen minister eller regjerings­posisjon.

For å få den makt som Hareide ønsker, så må han søke samarbeid med Ap. Problemet da er at de må samarbeide også med SV og muligens Rødt. Det går bra, da Hareide ikke har sagt at han ikke vil vaere en del av SV og Rødt. Dermed har han sine ord i behold, og ser den eneste mulighet for å erobre ministerpo­ster på sosialisti­sk side. KRF kan muligens også få utenriksmi­nisteren, iflg Hadia Tajik.

At så mange Krf-medlemmer ikke gjennomsku­er spillet Hareide har satt i gang, er for meg ufattelig.

Nå har Hareide med Bondevik som medspiller gått på tvers av hva folket stemte på i 2017, nemlig at KRF var et borgerlig parti ut perioden. Dette er et spill Krf-velgerne ikke fortjener.

Hilsen en tidligere Krf-velger ODDVAR BJØRN LARSEN

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway