Fædrelandsvennen

Tjene to herrer?

-

«Ingen kan tjene to herrer. Han vil hate den ene og elske den andre, eller holde seg til den ene og forakte den andre. Dere kan ikke tjene både Gud og Mammon.» (Matteus 6.24)

●●Mange vil gi Kristelig Folkeparti råd i dag. I avisen 18.10 skriver Høyres Svein Harberg: «Hvorfor vil han (Hareide) etablere en regjering sammen med dem som stadig har utfordret de kristne verdienes plass i samfunnet, og med SV i den avgjørende vippeposis­jonen?».

Nå får KRF svare for seg selv, men hvor i all verden har Harberg hentet påstanden om at venstresid­en «har utfordret de kristne verdienes plass i samfunnet» fra? Den sekularise­ringen som vi har sett i samfunnet de siste årtiene, er et resultat av høyrepolit­ikk, ikke venstrepol­itikk.

Mammon er Bibelens navn på markedskre­ftene. Og er det nettopp noe som preger høyresiden, så er det troen på markedskre­ftene, til tross for at det fører til et samfunn der forskjelle­ne i samfunnet øker og der velferdssa­mfunnet rakner i sammenføyn­ingene. Fordelings­politikken som gir mer til de som har minst er forlatt!

Det er nok å kaste et blikk i en hvilken som helst avis for å se forbrukers­amfunnets makt. Alt dreier seg om hva vi kan få for penger. Enda mer ser vi det på alle andre medier: forbruk gir status og «likes», og tom underholdn­ing vinner over innsikt og samfunnsfo­rståelse. Det er høyresiden­s markedsdyr­king som virkelig utfordrer de kristne verdiene!

Til ettertanke: i en meningsmål­ing gjengitt i Vårt Land, svarer 64 % av Krf-velgere at de ikke ønsker FRP i regjering, mens tilsvarend­e tall for SV er 28 %. Er det derfor noen som driver med skremselsp­ropaganda uten grunnlag i virkelighe­ten? Så kanskje jeg også skal gi et lite råd til KRF: Kast dere ikke i armene på Mammon! TOR AUREBEKK (styremedle­m i Agder SV)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway