Fædrelandsvennen

– Heier på Anywave

- TOR MJAALAND

– Dette hadde vi ikke fått til uten den enorme støtten fra Innoventus Sør, sier Jon Olavsson Neset og Roy Hangeland, de to mennene bak selskapet Anywave AS.

– Kjempegøy å høre. Vi heier på dem og ser at de nå er kommet i gang med produksjon­en. Anywave er et godt eksempel på prosjekter vi ønsker å bidra til blir realisert, sier Kamilla Sharma, administre­rende direktør i Innoventus Sør.

Med mottoet «Vi skal utgjøre en forskjell ved å utfordre og støtte når nye ideer skal kommersial­iseres», har Sharma og hennes kolleger 28 prosjekter i portefølje­n der de åprnbart både utfordrer og støtter på vei til mulig lønnsom drift. Ett av dem er altså utviklinge­n og kommersial­iseringen av «smart-radioen» som Olavsson Neset har funnet opp og som Roy Hangeland bidrar sterkt til å få ut i markedet.

Innoventus Sør-direktøren kjenner godt bilradiopr­osjektet selv om det er firmaets forretning­sutviklere som jobber tett opp mot gründerne. Hun betegener Anywave-prosjektet som et klassisk eksempel på hvordan Innoverntu­s Sør kan bidra, også med økonomisk støtte.

– På markedssid­en kan vi en periode bidra med 75 prosent av kostnader, men bedriftene må selv sørge for det resterende, sier Sharma og peker på at det å tilføre kompetanse kombineres med å utfordre og tørre å stille de vanskelige spørsmålen­e er sentralt fra Innoventus Sør sin side.

Hun sier at det skal bli spennende å følge Anywave videre.

– Vi ser at produktet er på vei ut til kundene. Da er de kommet et viktig stykke på veien, sier Innoventus Sørs administre­rende diektør, Kamilla Sharma.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? De smiler bredt, Roy Hangeland og Jon Olavsson Neset som fredag presentere­r smartradio­en på Oslo Motor Show. Sammen har de startet firma Anywave, og produksjon­en er allerede i gang.
FOTO: TOR MJAALAND De smiler bredt, Roy Hangeland og Jon Olavsson Neset som fredag presentere­r smartradio­en på Oslo Motor Show. Sammen har de startet firma Anywave, og produksjon­en er allerede i gang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway