Fædrelandsvennen

– Forstår du det du leser?

- KATHRINE TALLAKSEN SKJERDAL

Han hadde valgt karriere fremfor familie. Eller hadde andre valgt for ham? For å kunne arbeide ved den etiopiske dronning Kandakes hoff, var han blitt evnukk. Han hadde steget i gradene og blitt en betrodd embetsmann som hadde tilsyn med dronningen­s skattkamme­r. Så la han ut på en reise, en reise som forandret livet hans.

Er vi i «Tusen og én natt?» Nei, fortelling­en står i Bibelen (Apostlenes gjerninger 8,26-40). Hoffmannen­s reise går til Jerusalem. Der tilber han Gud i templet. På vei hjem møter han diakonen Filip, som er sendt av en engel. Hoffmannen sitter og leser høyt for seg selv fra profeten Jesaja – hadde han kjøpt en kostbar skriftrull som suvenir? Men han skjønner ingenting – ikke før Filip får komme opp i vogna og for- klarer at den som er «lik en sau som føres bort for å slaktes», slik teksten sier (Jesaja 53,7-8) er Jesus Kristus.

Dette er den første fortelling­en om en afrikaner som kommer til tro på Jesus! Samtidig er det en fortelling om noe høyst allment: Hvor potent bibelordet kan vaere – men også at denne kraften ofte først forløses hvis man hekter seg på kunnskap og innsikt som finnes i fellesskap­et av dem som allerede tror.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway