Fædrelandsvennen

Solér blir sportssjef i Norsk Toppfotbal­l

- NTB

– Dette var den ene jobben i Fotball-norge jeg hadde lyst på, sier Erik Solér.

Fra 1. november gyver han løs på den viktige jobben i ligaforeni­ngen for klubbene i Eliteserie­n og 1. divisjon. Solér ønsker å bruke sin mangeårige erfaring som fotballede­r til å hjelpe norsk fotball naermere Europa-toppen.

– Jeg er veldig glad og spent. Dette var den ene jobben i Fotball-norge jeg hadde lyst på, sier Solér til NTB og utdyper:

– Denne rollen dreier seg mye om å vaere ute og jobbe sammen med toppklubbe­ne og diskutere det som skjer på fotballban­en, altså selve spillet, trenere, spillere og ledere. Alt det man må jobbe med for å bli bedre. Nettopp det at det er en så operativ jobb er det som trigger meg. Og så gleder jeg meg til å jobbe med alle de dyktige folkene i norsk toppfotbal­l.

BRED BAKGRUNN

Mange husker Solér som Lillestrøm-profil, landslagss­piller og tysklandsp­roff. Han har også vaert sentral i norsk fotball som agent og som investor og leder i Start, og tillegg var han sportssjef i amerikansk­e New York Red Bulls i tre år.

De siste årene har den psykologiu­tdannede romeriking­en jobbet med lederprose­sser både i fotballen og naeringsli­vet. Han var ikke i tvil om at han skulle takke ja til sportssjef­jobben i NTF.

– Nei, jeg hadde jobbet så hardt for å få den. Det var en ordentlig tøff prosess med sterke konkurrent­er. Så jeg var veldig glad da jeg skjønte at jeg lå godt an i løypa, og enda gladere da jeg skjønte at jeg kom til å få jobben, sier han.

– Jeg har jobbet med lederskap og fotball fra mange forskjelli­ge vinkler, ikke bare fra én side. Det tror jeg er en styrke. Og så har jeg en god referanser­amme for hva som kreves internasjo­nalt, sier Solér om hva erfaringen hans kan bety.

UTVIKLING

Norsk Toppfotbal­l beskriver Solér som en unik profil i Fotball-norge og er selvsagt fornøyd med å få 58-åringen med på laget.

– Med Erik har toppklubbe­ne fått en sportssjef med sterk internasjo­nal erfaring. Jeg har sjelden møtt noen som er så målrettet og hardtarbei­dende som Erik Solér. Vi har samtidig fått en kaptein på skuta som vil sette spiller- og trenerutvi­klingen i alle våre toppklubbe­r opp mot en internasjo­nal standard, noe vi gleder oss til å se resultatet av, sier administre­rende direktør Leif Øverland.

– Spillere utvikles i klubbene, og Erik vil med basis i klubbenes forutsetni­nger sikre at de får gode sportslige rammebetin­gelser og at de utvikler profesjone­lle trenere, legger Øverland til.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Erik Solér blir sportssjef i Norsk Toppfotbal­l.
FOTO: NTB SCANPIX Erik Solér blir sportssjef i Norsk Toppfotbal­l.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway