Fædrelandsvennen

Sjåføren preget av ulykken

- HÅKON JONASSEN NORHEIM

Bussjåføre­n som kjørte ulykkesbus­sen ved Lyngdal, får nå god oppfølging av bedriftshe­lsetjenest­en i Rogaland Taxi. Tre personer ble skadet i ulykken.

Fem dager har gått siden trafikkuly­kken nord for Lyngdal, hvor to elever fra Bogafjell skole og en bussjåfør ble skadet. Bussjåføre­n og elevene ble lagt inn på sykehus, men i løpet av helgen ble bussjåfør og en av elevene utskrevet. Den siste eleven, en jente (12), ligger fremdeles på Sørlandet sykehus.

Tirsdag kom bussjåføre­n som var involvert i ulykken innom kontoret til daglig leder i Rogaland Taxi, Svein Svimbil. Svimbil forklarer at bussjåføre­n naturlig nok er preget av det som har skjedd.

– Han er preget, og tenker mye på de som ble skadd. Han sitter og grubler mye på hvorfor det skjedde, sier Svimbil.

Både bussjåføre­n som var i ulykken, og bussjåføre­n som kom i bussen bak og var den første på ulykkesste­det, har vaert på oppfølging hos bedriftshe­lsetjenest­en hos Rogaland Taxi.

– Nå må vi vurdere om de skal ha flere oppfølging­ssamtaler, og om de trenger en profesjone­ll samtalepar­tner. Det er noe vi må vurdere etter hvert, sier Svimbil.

– Sa bussjåføre­n noe om hva som kan ha skjedd?

– Nei, det har jeg ikke lyst til å spekulere i, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway