Fædrelandsvennen

Lar Tall Ships Races seile sin egen sjø

- VEGARD DAMSGAARD

Med 28 mot 24 stemmer sa Kristiansa­nd bystyre onsdag kveld nei til å vaere vert for Tall Ships Races (TSR) i 2022.

Bare KRF, Ap og SV ville gjenta bedriften fra 2010 og 2015, da Kristiansa­nd var vertskap for seilskutef­esten. Dermed ble søknaden stemt ned. Én Ap-representa­nt var ikke til stede ved avstemning­en.

Varaordfør­eren mener TSR er en folkefest og byfest, og at fullrigger­en Sørlandets stolte historie gjør Kristiansa­nd til en selvskreve­n kandidat.

– Åtte-ni millioner kroner er relativt mye penger, men regnestykk­et kan vaere godt med masse restaurant­besøk, trafikk på Kjevik og hotellover­natting, påpekte Jørgen Kristianse­n.

Men de fleste motstander­ne la vekt på at regnestykk­et for kommunen, det vil si fra 2020 storkommun­en, ikke er småpenger.

– Tall Ships Races er et flott arrangemen­t. I en normalsitu­asjon ville vi sagt ja, men ikke i 2022. Det ville belaste nye Kristiansa­nd, som har store arbeidsopp­gaver og ukjente utfordring­er foran seg, mente Odd Nordmo (H).

Han synes beløpet heller kan brukes til å lage små og større arrangemen­ter rundt i Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen, for å bygge opp den nye kommunen til å bli landets beste å bo i.

Neste gang Kristiansa­nd kan søke om TSR, trolig i 2026–2027, skal ikke Høyre vaere vonde å be:

– Da blir det et rungende ja, lovet Nordmo.

Totalkostn­aden for seilskutef­esten i 2015 var om lag 25 millioner kroner. Det offentlige – Kristiansa­nd kommune, Kristiansa­nd havn og Vest-agder fylkeskomm­une – bidro med 11,5 millioner, og privat naeringsli­v med 13,7 millioner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway