Fædrelandsvennen

Hever fortsatt båter etter «Knud»

- BIRGITTE KLAEKKEN

– Vi har hatt flere slike oppdrag i høst, sier Bjørnar Martinsen fra det Flekkerøy-baserte firmaet Skjaergård­sbygg.

Når Faedreland­svennen treffer ham i Auglandsbu­kta småbåthavn, holder han og nevøen Preben Martinsen på å heve en skjaergård­jeep som har ligget under vann ei ukes tid.

– Stormen «Knud» som herjet Sørlandet er en årsak, en annen er at det samler seg løv og rusk i båtene som setter selvlensin­gssystemen­e ut av spill, slik at de fylles med regnvann og til slutt synker, forklarer Martinsen.

Presis hva som er årsaken til at denne sank, vil han ikke svare konkret på, men en som job- bet på en båt i naerheten, har sine teorier:

– Jeg så at den lå en smule tungt i vannet. Kort tid etter gikk den under. Jeg er ganske sikker på at det er løvblader som blokkerte ventilene. Folk som har åpne båter liggende ute nå bør følge med på dette, oppfordrer han.

Eieren av båten som kom til etter hvert, ønsker ikke navnet i avisen.

– Det må ha gått fort. Jeg bor i naerheten og ser ofte til den. Dette var ikke noe moro, sier han.

– Hva skjer med båten nå? – Nå transporte­res den til Båt & Motor på Andøya og så er det vel opp til forsikring­sselskapet.

 ?? FOTO: BIRGITTE KLAEKKEN ?? Fortsatt heves båter som ikke ble reddet tidsnok under stormen «Knud» tidligere i høst. Her er Skjaergård­sbygg i ghang i Auglandsbu­kta.
FOTO: BIRGITTE KLAEKKEN Fortsatt heves båter som ikke ble reddet tidsnok under stormen «Knud» tidligere i høst. Her er Skjaergård­sbygg i ghang i Auglandsbu­kta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway