Fædrelandsvennen

Trekker nye strømkable­r til Elkem

- MONIKA B. BIRKELAND

– Vi legger ny strømforsy­ning til Elkem for å få kablene ute av syne, og for å øke spenningen fra 50.000 til 132.000 volt, sier Jan Syrdal, anleggsled­er i Otera.

Otera gjør arbeidet på vegne av Agder Energi. I dag er det to høyspentli­njer som går fra Hannevika til Elkem. Den nye strømforsy­ningen på 2,2 kilometer skal legges i bakken, og vil etter planen stå ferdig til jul. Da kan arbeidet med å fjerne den ene høyspentli­nja starte.

– Strømforsy­ningen skal etter hvert økes til 132.000 volt over hele Vågsbygd, opplyser Syrdal.

Akkurat nå er det strekket på 800 meter mellom Blørstad og Hannevika som legges. Etter at alle delene av kabelen er lagt ned i bakken, skal det skjøtes sammen og settes i drift.

 ?? FOTO: MONIKA B. BIRKELAND ?? Anleggsled­er Jan Syrdal i Otera (t.h.) og kranfører Peder Kaspersen i T.M. Hansen jobber med å skyve kabelen inn i rørene som går her fra Blørstad og ned i Hannevika.
FOTO: MONIKA B. BIRKELAND Anleggsled­er Jan Syrdal i Otera (t.h.) og kranfører Peder Kaspersen i T.M. Hansen jobber med å skyve kabelen inn i rørene som går her fra Blørstad og ned i Hannevika.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway