Fædrelandsvennen

Her er byens største musikkorps

- TORMOD FLEM VEGGE

– Både det å spille og det å vaere sammen med de andre er gøy, sier Lina Blomqvist (10).

Hun spiller fløyte i det som er Kristiansa­nds største musikkorps – Vågsbygd skolemusik­korps.

– Vi er over 60 medlemmer i Vågsbygd skolemusik­korps, med musikanter og drilltropp­en. Det vil si at vi er det største korpset i byen, bekrefter Karianne Pedersen, styreleder i Vågsbygd skolemusik­korps.

– De 20 drillpiken­e i troppen vår bidrar til størrelsen på medlemslis­ta, bemerker hun.

I år er det 80-års jubileum for korpset, som startet opp i 1938. Ifølge styreleder­en bidro blant andre den verdenskje­nte operasange­ren Kirsten Flagstad, som bodde i Vågsbygd, med å kjøpe inn instrument­er til korpset ved oppstarten.

På den tiden var samtlige musikanter gutter. Nå er det flertall av jenter i korpset. I tillegg er alle dirigenten­e kvinner.

– Dirigenten­e våre er profesjone­lle og godt skolerte. Ellers er det jo foreldrene som drifter korpset – de er både positive og engasjerte, understrek­er Pedersen, som skryter av blant andre dirigent Kine Aasen.

Aasen, som har dirigert korpset i to og et halvt år, er dirigent for hovedkorps­et. Onsdag dirigerte hun over 40 musikanter på Vågsbygd skole - inkludert flere musikanter fra Flekkerøy og Hånes.

Korpsmedle­mmene er i alderen 9-18 år.

– Nå øver vi til regionmest­erskapet for skolekorps i konsertsal­en i Kilden til søndag. Da skal vi evalueres av en jury, som skal premiere de beste, forteller dirigenten.

– Hvordan er det å dirigere dette korpset?

– Min jobb er å løfte hver og en musikant så mye musikalsk som mulig. Det er kjempegøy. Medlemmene har hatt en utrolig, musikalsk vekst. Alle sprudler. De sprudler og jeg sprudler, fordi vi synes dette er gøy, smiler Aasen.

 ?? FOTO: TORMOD FLEM VEGGE ?? Kine Aasen er dirigent for hovedkorps­et til Vågsbygd skolemusik­korps. Her er hun og musikanten­e hennes i full gang med øvelse.
FOTO: TORMOD FLEM VEGGE Kine Aasen er dirigent for hovedkorps­et til Vågsbygd skolemusik­korps. Her er hun og musikanten­e hennes i full gang med øvelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway