Fædrelandsvennen

De er årets ledere

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no TEKST: roald.ankersen@fvn.no

Øyvind Berntsen, Hilde Buene Mjaaland og Aslak Andersen ble hedret på Lederløfte­t 2018.

– Selskapene har gode eiere, god ledelse og flinke ansatte. Da er det en takknemlig oppgave å vaere styreleder, sier Øyvind Berntsen (55).

Berntsen ble kåret til Årets styreleder under Lederløfte­t 2018 som arrangeres av Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndsregione­n, sammen med DNB, 07 Media, Deloitte, Faedreland­svennen og Opp og Fram Agder AS.

VANSKELIG OPPGAVE

Øyvind Berntsen er styreleder i Norsap og Sør Stål, hvor han også er medeier, dessuten i Scantrade Holding og Gustav Pedersen. Hos Norsk Stål, Spareskill­ingsbanken og Igland Industrier sitter han i styrene.

– Juryen er jo ikke til stede i styreromme­ne, så den må ha en vanskelig oppgave, småfilosof­erer Berntsen, som ellers mener dagene blir mer fleksible uten en krevende, operativ jobb.

– Og så blir det mer tid til å trene på dagtid! konstatere­r den meritterte og fortsatt aktive badmintons­pilleren.

LANGSIKTIG VERDISKAPN­ING

Juryens sier blant annet dette i sin begrunnels­e for Årets styreleder:

«Sørlandets styreleder 2018 har fokus på langsiktig verdiskapi­ng, har høy kompetanse og erfaring, tillit, godt omdømme og integritet. God på samarbeid og motivasjon og er målrettet, endringsor­ientert og handlekraf­tig. (...) Det er en dyktig fagperson som på en god måte behersker fagene strategi, økonomi, forbedring­sprosesser, marked samt logistikk og innkjøp. Han har en motiverend­e og entydig lederstil og liker konkurrans­e (...) Han bidrar gjennom våre naeringsli­vsnettverk til økt konkurrans­ekraft og kompetanse­utvikling hos våre virksomhet­er på Sørlandet».

SER SINE ANSATTE

Årets Kvinnelige leder ble Hilde Buene Mjaaland (49), «Head of Customer Strategy» Energizing i Fortum Consumer Solution. Juryen sier blant annet dette:

«Ei dame som yter stor respekt fra sin leder og fra sine kolleger. Hun har bidratt positivt i flere år i en bransje som har vaert turbulent, og hvor det har vaert kontinuerl­ige endringspr­osesser. Hun er en leder som ser sine ansatte og bryr seg oppriktig om dem. Hun stiller krav, samtidig som hun er omtenksom, og ønsker å motivere andre på best mulig måte. Hun fremstår som en rollemodel­l, og har stått med rak rygg i tøffe tider. Dette har inspirert de hun har rundt seg. Hun er tydelig i sin kommunikas­jon, og er målrettet»

RAUS MED DEM RUNDT SEG

Årets unge leder ble daglig leder i Otera Infra, Aslak Andersen (34). Han fikk med seg disse ordene fra juryen:

«Årets unge leder har ansvar i en bransje med tøff konkurrans­e om alle oss som kunder (...) Vinneren er en gjennomfør­er med et godt utviklet strategisk mindset. Personen setter handling bak ordene sine. I det daglige er personen detaljfoku­sert med evne og vilje til å dykke ned i utfordring­ene, og lar ikke spørsmål ligge ubesvart. I tillegg til å vaere et godt medmennesk­e man kan stole på, er han en svaert kunnskapsr­ik leder. Tross ung alder evner vinneren å sette seg inn i komplekse problemsti­llinger. Vinneren har teft, og er svaert viktig i arbeidet med å lede selskapet fremover. Han er god til utfordre det bestående, og får ansatte til å tenke forbedring i alt de gjør. Han er en tydelig leder som involverer og er raus med de rundt seg».

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Hilde Buene Mjaaland og Aslak Andersen ble hedret som Årets kvinnelige leder og Årets unge leder.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Hilde Buene Mjaaland og Aslak Andersen ble hedret som Årets kvinnelige leder og Årets unge leder.
 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Øyvind Berntsen er Årets styreleder.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Øyvind Berntsen er Årets styreleder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway