Fædrelandsvennen

Det er nok nå, Lykken

- ANDREAS HANSEN Vennesla NILS-PETTER ENSTAD Forfatter KARI HENRIKSEN,

Jørgen Lykken, du har i flere innlegg i Faedreland­svennen angrepet Stein Bergsmark. Men ikke en eneste gang har du vaert i stand til på faglig grunnlag å påvise at det han sier er usant eller uriktig.

●●Du mener han er farlig fordi han henviser til «tilsynelat­ende» og «tilforlate­lige data» og støtter seg på likesinned­e «kapasitete­r».

Underforst­ått at det han skriver er uriktig og de kapasitete­ne han henviser til egentlig bare er noen ubetydelig­heter. Kanskje fordi de ikke kaller seg klimaforsk­ere? Husk bare på at denne tittelen er ubeskyttet, hvem som helst kan bruke den og den gir ingen garanti for faglig kompetanse.

Jeg har vaert og hørt på foredrag av Bergsmark, senest på Arendalsuk­a i år. Jeg har også lest en god del av det han har skrevet og som er lett tilgjengel­ig på internett. Det eneste jeg har funnet av feil er et par ubetydelig­e trykkfeil.

Jeg mener det er slike som deg som er farlige. Du har ingen saklige motargumen­ter. Derfor har du ikke noe annet å komme med enn personangr­ep. Dine forsøk på å nedvurdere Bergsmark er heller ikke begrunnet saklig. Bergsmark er fysiker, han har relevant utdanning og erfaring fra naeringsli­vet og han har hatt en både relevant og ledende stilling ved UIA før han gikk av med pensjon. Men på den annen side, når du åpenbart er mer opptatt av person enn sak, hva er din egen faglige bakgrunn siden du mener deg berettiget til å rakke ned på personen Bergsmark?

Til slutt vil jeg bruke dine egne ord og snu dem mot deg: Det er nok nå, Lykken. Neste gang du skriver i avisen, kom med saklige argumenter for ditt syn, men slutt med skitne personangr­ep. i KRF som noe naer en trussel mot demokratie­t, mens «gulrota» er en antydning om at hun kan tenke seg å drøfte endringer i abortloven. Men pisken er uten kraft og gulrota uten naering.

Det er nemlig ikke slik at det å felle en mindretall­sregjering er noe som «truer» demokratie­t. Tvert om! Det er demokrati i funksjon om eller når slikt skjer.

Og den gulrota statsminis­teren later som hun har i hånden finnes jo ikke. Dette er bare en ny variant av keiserens nye klaer. Statsminis­teren rår ikke over noe flertall som vil flytte på så mye som et komma i abortloven. De to andre regjerings­partiene vil ikke vaere med på det, og statsminis­terens eget parti er heller ikke interesser­t.

Dette vet Erna Solberg. Derfor vet hun også at det å snakke om endring av abortloven for å få KRF inn i hennes fold, er en ren bløff. som barna og ungdommen fortjener i barneverne­t. Ulike faggrupper må samarbeide og utvikle seg og hverandre til beste for de som er avhengig av dem, og ikke konkurrere og operere i et anbuds- og stykkpriss­ystem.

Å gi bort norske skattepeng­er som skulle vaert brukt på barnevern til et svensk kommersiel­t selskap fortjener motstand. Motstand finner vi ikke hos regjeringe­n, tvert imot, de heier på denne form for handelslek­kasje. Arbeiderpa­rtiet vil bruke pengene på barna i Norge.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway