Fædrelandsvennen

En historisk mulighet for endring av abortloven

-

Det er noe som er hellig i alle partier. I Arbeiderpa­rtiet er abortloven hellig. I KRF er selve livet hellig.

●●Slik det fremstår nå er det kun i Erna Solbergs regjering at KRF kan få gjennomsla­g for lovendring­er som setter tydelige grenser mot sorterings­samfunnet.

Aldri før har en statsminis­ter som ikke er Krfer snakket om sorterings­samfunnet slik Erna Solberg nå gjør. KRF har nå en historisk sjanse til å utgjøre en forskjell for menneskeve­rdet i Norge.

Sammen med familiepol­itikken og vårt lands kristne verdiforan­kring er nettopp kampen mot sorterings­samfunnet Krfs viktigste sak. Vi mener at muligheten for å få gjennomsla­g er størst om vi velger å forhandle med Solberg-regjeringe­n først, i motsetning til om vi kaster Solberg og velger venstresid­en.

Erna Solberg sier om den såkalte sorterings­paragrafen i abortloven at den er «en diskrimine­rende del av abortloven, fordi den gir en ubetinget rett til abort dersom barnet for eksempel har Downs syndrom. Jeg mener det er mulig gjennom forhandlin­ger å finne løsninger som fjerner dette diskrimine­rende elementet.» Om tvillingab­ort sier hun:

«Jeg er enig med KRF i at vi nå bør gjøre endringer i abortloven slik at vi ikke tillater fosterredu­ksjon av friske fostre, og uten at det har en helsemessi­g grunn for mor.»

En ting er sikkert: Arbeiderpa­rtiet vil ikke endre abortloven. Det har Støre bekreftet. Vi tror vi bør gripe denne sjansen. Når blant annet Down syndrom er vurdert som så alvorlig at det innvilges abort fra uke 12 og helt

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway