Fædrelandsvennen

På skinner

-

Et britisk selskap overtar Sørlandsba­nen, og alt blir så mye bedre. På samme gamle bane, med samme togsett som før skal effektivit­et og regularite­t økes. Reisetiden skal reduseres, uten saerlige forandring­er høres det ut som.

●●Harry Potter slår til med tryllestav­en igjen? Riktignok snakkes det om å fikse togsettene innvendig, få flere passasjere­r, flere avganger og effektivis­ere billettsys­temet. Vil det si å erstatte konduktøre­n med automatisk avlesning av billett i døren? Blir det ikke lengre mulig å kjøpe billett på toget om man er litt sent ute, eller oppgradere underveis til litt bedre komfort? Blir det flere seter og mindre plass til langbente skandinave­r i vognene?

Jeg liker tog, og synes NSB har greid seg bra på gamle spor. Kunne vaert litt enklere å forandre kjøpt billett om behovet for endret reisedag eller avgang skulle oppstå, og jeg skulle gjerne sett at vi hadde et helt annet og raskere banesystem her langs kysten. Forsinkels­er grunnet vaer og vind, gammel bane i «ulendt terreng» og alt det der, er det neppe den som kjører togene kan gjøre så mye med. Har riktig nok sett Harry Potter-toget fly gjennom luften, så kanskje dette vil gå bedre nå?

Beklager at jeg er noe skeptisk, men her skal et nytt selskap drive Sørlandsba­nen på alle måter bedre enn i dag, til under en tredjedel av dagens pris? Er det realistisk, når ingenting skal reduseres, men bare bli bedre og bedre for oss passasjere­r? Da må NSB ha tjent en uhorvelig masse penger på denne banen, eller sløst vanvittig med alle våre penger. Har de det? Det skal visst heller ikke bli vesentlige endringer i billettpri­ser. Både her og når det gjelder andre planer for driften virker det hele noe svevende etter

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway