Fædrelandsvennen

Bomring rundt Søgne

- JØRAN C. GAMMAN

Jeg tenker ofte at jeg skulle hatt litt mer penger. Penger på bok, i lomma, i eiendom og i aksjer. Vi har det greit, men tanken sniker seg ofte inn at jeg ikke har nok.

Hadde jeg bare jobbet litt hardere og spart litt mer penger da jeg var ung, kunne jeg hatt mye mer penger i dag … og mye mindre gjeld. Hvis jeg bare hadde …

– Hemmelighe­ten er å ha så mye gjeld at ingen tør å slå deg konkurs, sier noen.

– Penger er bare et middel som gir deg muligheter, sier andre.

– Penger er bare et problem når man ikke har nok, sier de fleste.

Det kan argumenter­es for at Søgne kommune har vaert relativt flinke med pengene våre de siste årene. Fra å nesten vaere på bunnen av kommunebar­ometeret ser det nå ut som at ting går bedre.

Men vi kan ha bruk for litt mer penger. Vi trenger bedre tilbud og omsorg for de eldre. Vi trenger bedre helsetilbu­d ute i skolene. Vi trenger flere helsesøstr­e. Bedre tilbud innenfor psykiatri, lavterskel hjelp og tiltak for de som sliter med rus og andre ting. Vi trenger svømmehall. Flere forskjelli­ge idrettstil­bud for barn. Flere tilbud til de som ikke liker idrett. Vi trenger bedre anlegg til skatere, ballettdan­sere og de som vil drive med MMA eller en annen form for kampsport. Vi trenger mer til alle jeg har glemt å nevne. Vi trenger hjelp til å få slutt på mobbing. Vi trenger et mer inkluderen­de lokalsamfu­nn. Vi trenger et levende sentrum med sushi-resturante­r og en Dominos pizza i Høllen og på Vedderheia. Vi trenger flere skytebaner. Flere turstier. Yrende handlegate­r og et blomstrend­e naeringsli­v.

Vi må verne perlene våre og åpne opp de andre fine Stende for turister og folk fra Stavanger. Vi trenger flere biblioteke­r. Flere konsertare­naer og en egen festival. Vi trenger å fronte vår lokale mat ut i verden. Vi trenger flere stipendord­ninger som hjelper våre unge talenter til å komme inn på prestisje-universite­tene rundt om i verden. Vi trenger en innovativ landbrukss­kole, men vi trenger også en kode-skole som laerer barn programmer­ing slik at de kan jobbe i Silicon Valley, bli rike og så komme hjem til Søgne og starte suksessful­le selskaper i kommunen som genererer en helt «insane» mengde arbeidspla­sser. Vi trenger mer gratis kultur. Vi trenger bro over Søgneelva til Prestegård­en.

Hva om vi på neste kommunesty­re stemte frem et vedtak om å sette opp bomstasjon­er på alle veier som går inn, ut og gjennom Søgne. Selvfølgel­ig skal folk betale for å kjøre gjennom vår flotte kommune. Innbyggere får selvfølgel­ig refundert sine utgifter når vi trekker fra gebyr og en liten Søgneavgif­t. Det skal ikke vaere helt gratis å puste inn Søgne-lufta. Vi kunne også satt opp bomstasjon­er i skjaergård­en. En stasjon på hver odde, naust og skjaer. Du kan ikke putre langs vår kyst helt gratis. Det koster selvfølgel­ig mer hvis du har en stor båt eller hvis du er skikkelig rik og har hytte langs kysten. Hvis vi er riktig så rause kan vi tilby et månedsabon­nement på et par hundrelapp­er. Den fortsetter å trekke selvfølgel­ig hvis du ikke aktivt melder deg av. Ingen bindingsti­d, vask med polering og fri data hvis du går for vår Gull-pakke.

Med de ekstra pengene kunne vi endelig tatt oss råd til å male de svarte panelene på rådhuset i regnbuefar­ger som de ikke hadde penger til på forrige budsjettru­nde. Vi kunne fått satt opp flere ting for barna i sentrum og rundt om i bygda slik at de trives bedre og ikke reiser fra oss ved første anledning og flytter inn i et kollektiv på Majorstua. Vi kunne gitt et bedre tilbud til ungdommen, oppmuntret dem til å satse på seg selv, bli gründere og skape arbeidspla­sser i bygda, slik at folk blir vaerende her og får flere barn her. Vi trenger en bygd som utvikler seg og sørger for trygge oppvekstvi­lkår for alle.

Hvis det bare er mer penger som skal til, så stemmer jeg for en massiv bomring rundt hele kommunegre­nsa. Selv elgen fra Songdalen skal betale når den beiter i Søgne.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Hva om vi på neste kommunesty­re stemte frem et vedtak om å sette opp bomstasjon­er på alle veier som går inn, ut og gjennom Søgne, spør innsendere­n.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Hva om vi på neste kommunesty­re stemte frem et vedtak om å sette opp bomstasjon­er på alle veier som går inn, ut og gjennom Søgne, spør innsendere­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway