Fædrelandsvennen

Tips for helga

- EVA MYKLEBUST

Fredag er det premiere på «Mordene i Kongo», med Tobias Santelmann i rollen som Tjostolv Moland. Her er helgas beste kulturtips. 1. Gå På KINO

●●Fredag er det premiere på «Mordene i Kongo», med Tobias Santelmann i rollen som Tjostolv Moland. Du kan lese mer om Tobias Santelmann­s tolkning av rollen i God Helgs portrett denne helgen.

Filmen har fått mildt sagt sprikende anmeldelse­r, men det skal visst ikke ha gått ut over folks interesse for filmen.

2. Gå På KONSERT

●●Fredag er det releasekon­sert for Anne Marie Almedals nye album, «Lightshado­w» på Teateret i Kristiansa­nd. Det er seks år siden forrige soloplate. Etter en lang pause er Almedal klar med ny musikk. Denne gangen er musikken mer preget av ektemannen­s røtter som elektronik­a-produsent.

●●Shining spiller på Østsia. Her har folk en gyllen anledning til å sjekke ut om VGS mye omdiskuter­te terningkas­t 1 til den nye plata er på sin plass.

●●Fredag spiller CC Cowboys på Kick i Kristiansa­nd.

●●Vamp spiller i Buen i Mandal.

●●I Arendal Kulturhus kommer Beatles-turneen «It Was Fifty Years Ago Today».

●●Lørdag spiller In Vain på Teateret i Kristiansa­nd.

●●Datarock spiller på Vaktbua i Kristiansa­nd.

3. OKTOBERFES­T

●●Av en eller annen grunn har Kristiansa­nd og nordmenn fått en forkjaerli­ghet for oktoberfes­t og tysk ølstue/afterski-tema. De som gleder seg over slikt vil nok juble over at det blir en skikkelig oktoberfes­t med tyrol-orkesteret Viva Bavaria Band på Torvet.

4. Gå På TEATER

●●Onsdag var det premiere på «Pukkelen» av Gabriel Scott i Kilden. Forestilli­ngen er satt opp av Det Dramatiske Selskab og spilles til lørdag 27. oktober.

●●Riksteatre­ts samarbeid med Kilden, «Tung tids tale» settes fredagoppi Grimstad Kulturhus. Forestilli­ngen fikk terningkas­t 5 i F a ed re landsvenne­n.

5. BILVRAK-KUNST På

●●I 2016 satte kunstner Lasse Årikstad sinnene i kok, da han på oppdrag av Kristiansa­nd kommune plasserte flere bilvrak på hodet i Kvadrature­n.

Nå har han skrevet om prosjektet. «Betalt opprør» handler om reaksjonen­e som oppsto, og vil bli lansert på Kristiansa­nd Kunsthall fredag kveld.

6. KULTURVEKA I VALLE

●●Kulturveka i Valle starter fredag 26. oktober og varer til søndag 4. november. Det blir blant annet åpning av en kunstutsti­lling med Per Fronth og middelalde­rkveld med forfatter Tore Kvaeven.

7. SØRLANDSK BOKDAG

●●Lørdag presentere­r Norsk Forfatters­entrum årets bøker fra landsdelen på Teateret. 17 forfattere vil gi publikum smakebiter fra sine nye utgivelser. Blant forfattern­e finner vi Annabelle Despard, Nils Christian Moe-repstad og Birger Emanuelsen.

8. SE EN SKREKKSERI­E

●●De siste ukene har «The Haunting of Hill House» på Netflix vaert en skikkelig snakkis. Det er lenge siden voksne mennesker sier rett ut at de blir mørkeredde og skremt av en tv-serie. Serien fikk terningkas­t 6 i Aftenposte­n.

9. LES EN BOK

●●Det stormer rundt KRF. Da er det kanskje passelig at det nettopp ble sluppet en bok om norsk kirkeliv gjennom de femti siste årene. «Da Gud skiftet mening» fikk terningkas­t 5 av Emil Otto Syvertsen:

– Trond Bakkevig og Tomm Kristianse­n har vaert sentrale i utviklinge­n av norsk kirkeliv de siste femti år og nå kommer de med sin versjon av historien – opplysende og til glede for leseren.

10. HØR På NY MUSIKK

●●Jeg hoppet litt av glede da Elle Kings nye album, «Shake the Spirit» dukket opp i Spotifyen min. Denne plata har jeg ventet lenge på! Elle King er en av de kuleste kvinnelige artistene jeg vet om. Kan noen vaer så snill og booke henne til en scene på Sørlandet i naer framtid

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway