Fædrelandsvennen

10 år siden 25 år siden 50 år siden

-

26. OKTOBER 2008

●●Frukt og gym er foreslått fjernet fra Kristiansa­nds-skolene for å spare penger. Helt håpløst, mener tidligere ordfører Jan Oddvar Skisland. Det var under hans ordførerpe­riode ordningen med en daglig gymnastikk­time ble innført høsten 2007. Tiltaket koster kommunen åtte millioner kroner i året. Parallelt med dette foreslo Høyre og nåvaerende ordfører Per Sigurd Sørensen at frukt og grønnsaker også burde inn i skolen. Det koster tre millioner kroner i året. Når skoleetate­n har fått ni millioner kroner mindre å rutte med neste år, er det aktuelt å fjerne både gymtimen og frukten. – Det dummeste stedet å kutte er på helsen til barn og unge, sier Skisland og kaller det både håpløst og forhistori­sk måte å tenke på.

26. OKTOBER 1993

●●I går kunne ikke engang et innbrudd ødelegge dagen i Start-hallen. Tore André Dahlums ja til Start fikk smilene til å gå rundt hos Skistad, Geelmuyden, Stallemo og – ikke minst – Trond Pedersen. For det er i første rekke sistnevnte­s fortjenest­e at «Totto» i går skrev treårs-kontrakt med Kristiansa­nds-klubben! Derfor gjorde det lite at innbruddst­yver tok seg inn i Starthalle­n natt til i går. – Det har vaert en lang prosess å få kontrakten i boks. Jeg har nok jobbet med saken i to måneder, sier Trond Pedersen . «Totto» og Petter Belsvik kan bety veldig mange mål for klubben.

●●Kristiansa­nd hadde kjempet om å få den nye, kristne laererskol­en til byen, men måtte se seg slått på målstreken av Bergen.

26. OKTOBER 1968

●●Til tonene av «Enkevalsen» og «Congratula­tions» toget i går middag en lang rekke innbudte gjester og interesser­te bygdefolk fra Sirdal inn på marmorgolv­et i den kjempemess­ige maskinhall­en på Tonstad kraftstasj­on for å overvaere den offisielle idriftsett­else av første trinn i utbygginge­n av Sira- og Kvinavassd­ragene. Ubetinget vakkert lød kanskje ikke musikken, men Sirdal Skolemusik­korps skal i hvert fall ikke lastes for det. En kraftstasj­on inne i fjellet er nå engang ikke helt velvillig som konsertlok­ale. Men stemningen for øvrig var det ikke noe å si på. Det var direktør Sigurd Aalefjaer i Statskraft­verkene som ønsket velkommen i egenskap av styreforma­nn i kraftselsk­apet.

●●På forsiden kunne vi også lese at nå hadde Norge fått sin gullfirer i padling i OL i Mexico. Steinar Amundsen, Egil Søby, Tore Berger og Jan Johansen var de nye gullgutten­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway