Fædrelandsvennen

– Vi kan ikke stille krav til klubbene om spilletid

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no ANDREAS HOPEN andreas.hopen@fvn.no

– Vi har jevn kontakt med alle spillerne og følger med det. Både Kjetil, Andreas (Jenssen) og jeg. Vi ser stort sett det som er av kamper, og tar turen for å se dem på stadion når det er mulighet, sier Tor-kristian Karlsen, sportslig leder i Start.

Start har lånt ut sju spillere til Allsvenska­n, Obos-ligaen og Postnord-ligaen. Tallene for de sju viser varierende spilletid. Noen spiller fotball i 4. divisjon på jevnlig basis, mens andre har mer eller mindre fast plass i 1. divisjon.

– For dem som kom i vinter vil dette vaere et godt laeringsgr­unnlag. At de som var nye i norsk fotball får bli kjent med den, sier Karlsen.

Han mener spillere som Mikael Ugland, Philip Aukland, samt Dennis Antwi og Micha-

el Ogungbaro har vellykkede låneopphol­d.

– Åsane har hatt en litt varierende sesong. Dennis har vaert en del skadet i høst, men Ogungbaro har blitt brukt litt mer. Han startet som stopper, men har blitt flyttet opp til midtbanen med litt mer hell. Han har fått prøve seg i andre omgivelser enn Sørlandet, og jeg tror han har hatt godt av den erfaringen, sier Karlsen.

Samtidig ser han at Benjamin Boujar, Isac Lidberg og til dels Kristján Flóki Finnbogaso­n aller helst skulle hatt mer spilletid.

– De fleste vi snakker om her er unge spillere, og mye kan skje på et halvt år. Men det er ikke ideelt. Samtidig er det opp til spillerne å bevise at de er gode nok for en ellever. De må laere seg å takle den konkurrans­esituasjon­en, for vi kan aldri stille krav overfor dem som leier våre spillere at de skal spille.

– De må laere seg å kjempe om plassen. Det er også en del av utdanninge­n til unge spillere som vil spille profesjone­ll fotball, sier Starts sportslige leder.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Starts sportssjef Tor-kristian Karlsen.
FOTO: NTB SCANPIX Starts sportssjef Tor-kristian Karlsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway