Fædrelandsvennen

Start vil lage cupfest på Torvet

-

Start viser cupsemifin­alen mellom Rosenborg og Start på storskjerm på Torvet, og inviterer byen til cupfest.

1. november skal Start spille semifinale i cupen mot Rosenborg på Lerkendal, den skal Start vise på teltet på Torvet, i samarbeid med Best Event, Dark Season og Heine Strømme, den samme trioen som står bak Oktoberfes­tene i det samme teltet.

– Ideen kom vel bare gjennom at jeg og Heine satt å pratet litt løst og fast samme dag som det skulle spilles kvartfinal­e, og da sa jeg at hvis Start går til semifinale­n, da går vi all inn, sier Eivind Lund fra Best Event.

– Teltet står jo her, så hvorfor ikke, skyter Heine Strømme inn fra siden før Lunde overtar igjen.

– Det handler om å skape de gode opplevelse­ne, og de blir bedre når man er sammen, sier Lund som sammenlign­er det med en ikke så ukjent kamp i Marseille i 1998.

LOKKER MED CUPFINALE

– Det var ikke det samme å se Norge slå Brasil hvis du satt helt alene, sammen blir slike inntrykk sterkere, sier Lund og Arne Simonsen i Start håper på et øyeblikk som kan bli snakkisen i lang tid.

– Det kan nesten bli en «Hvem gikk glipp av den festen da Start gikk til cupfinale?»greie ut av dette, smiler Stars kommersiel­le leder.

Arrangemen­tet vil starte flere timer før semifinale­n starter, og det er første mann til døra, og der har arrangøren lagt inn en ekstra gulrot for å lokke publikum til den øvre delen av Torvet.

– Det blir en gyllen mulighet for dem som ikke er sponsorer, har sesongkort eller har partnerska­p i Start til å sikre seg en cupfinaleb­illett, hvis Start kommer seg dit, sier Simonsen om gulroten der de første 350 inn dørene får førsterett på cupfinaleb­illett hvis Start tar seg dit.

– HÅPER DET ER VÅR TUR

For 30 år siden, i 1988, spilte Start cupsemifin­ale mot Rosenborg. Kampen endte med stortap, men også den gang var det live-overføring fra Lerkendal til Kristiansa­nd. På Lerkendal satt Paul Richardsen på benken. Nå håper han på nok en folkefest, tre tiår seinere.

– Dette blir fantastisk, og det blir en skikkelig byfest. Det blir nesten en da capo fra forrige gang lagene møttes i semifinale, så får vi håpe at det blir et bedre resultat enn sist, sier Richardsen som føler at nå kommer cupfinalen.

– Det blir sjuende semifinale­n, så nå håper jeg virkelig at det blir vår tur, sier Richardsen som tror det blir fullt i teltet.

– Jeg tror sørlending­ene kommer til å gå mann av huse for å vaere med på dette, nå snakker alle om Start i gatene, så jeg tror det topper seg litt ved en semifinale, sier Richardsen om de 1500 plassene som er tilgjengel­ige i teltet.

 ?? FOTO: ANDREAS HOPEN ?? Teltet er allerede kledd i gult og svart. Det skal vaere bordplass til 1100 mennesker nede på golvet, i tillegg til 400 partnere og samarbeids­partnere bakerst i lokalet.
FOTO: ANDREAS HOPEN Teltet er allerede kledd i gult og svart. Det skal vaere bordplass til 1100 mennesker nede på golvet, i tillegg til 400 partnere og samarbeids­partnere bakerst i lokalet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway