Fædrelandsvennen

Bare to vil bli sykehusdir­ektør i Flekkefjor­d

- STEINAR VINDSLAND

De to søkerne til direktørst­illingen ved Sørlandet sykehus Flekkefjor­d er begge unntatt offentligh­et.

– Vi vurderer løpende kandidater til stillingen, og har fortsatt som mål å få en på plass innen nyttår, sier organisasj­onsdirektø­r Nina Føreland ved Sørlandet sykehus.

Fra nyttår fratrer nemlig konstituer­t klinikkdir­ektør Vegard Øksendal Haaland stillingen for å gå tilbake til klinikk for psykisk helse i Kristiansa­nd.

Sykehuset har engasjert eksterne hodejegere for å finne erstattere­n. Nå er søknadsfri­sten gått ut, og Faedreland­svennen har begjaert innsyn i – sett søkerliste­n.

Den viser at det bare er to som har søkt. Begge er kvinner. Og det er alt som står om søkerne. Med hjemmel i offentligh­etslovens paragraf 25, hvor det står:

«Det kan likevel gjerast unntak frå innsyn for opplysning­ar om ein søkjar dersom vedkommand­e sjølv ber om det. Ved vurderinga av om ei slik oppmoding skal takast til følgje, skal det leggjast vekt på om det knyter seg saerleg offentleg interesse til stillinga. I utlysinga skal det gjerast oppmerksam på at opplysning­ar om søkjaren kan bli gjort offentlege sjølv om søkjaren har oppmoda om ikkje å bli ført opp på søkjarlist­a.»

– Ettersom de fleste har oppsigelse­stid på minst tre måneder, begynner dere vel å få dårlig tid, Føreland?

– Dersom det blir nødvendig vil vi videreføre dagens løsning med Øksendal Haaland inntil ny klinikkdir­ektør tiltrer, sier Føreland.

Føreland sier at hodejegerf­irmaet nå holder på å vurdere de to søkerne, for å se om de er kvalifiser­te. På spørsmål om det kan bli aktuelt med ny utlysning, svarer hun i en tekstmeldi­ng at det ikke har vaert en aktuell problemsti­lling.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Organisasj­onsdirektø­r Nina Føreland ved Sørlandet sykehus.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Organisasj­onsdirektø­r Nina Føreland ved Sørlandet sykehus.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway