Fædrelandsvennen

Nå kan skolen bli lagt ned

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

Filadelfia­s omdiskuter­te musikkgymn­as henger i en tynn tråd etter at politikern­e sa nei til regulering­splanen.

– Vi har fulgt alle krav og pålegg fra kommunen. Nå ba de oss lage en regulering­splan. Det har vi brukt én million kroner på. Så sier de nei. Jeg blir helt målløs, sier pastor Gunnar Jeppestøl i Filadelfia Vennesla til Faedreland­svennen.

I mai var politikern­e i bygg- og miljøutval­get på befaring hos Filadelfia-menigheten på Vikeland. De vedtok å legge regulering­splanen ut på høring, tross rådmannens negative innstillin­g.

Torsdag kom planen på utvalgets bord igjen, og som sist innstilte rådmannen på avslag på grunn av naeringsin­teressene i området. Både Huntonit og Vigeland Brug har i høringsrun­den uttalt seg negativt til regulering­splanen.

Det ble også avgjørende i byggog miljøutval­get. Ap, Sp og Høyre stemte imot planen. Kun Krfs to og Frps ene representa­nt stemte for å godkjenne den.

– Konsekvens­en blir antagelig at vi må legge ned hele skolen. Vi har ingen andre steder å vaere. Det er over 100 elever og 38 arbeidspla­sser som forsvinner fra bygda, sier Jeppestøl.

– Regjeringa har gitt oss 2,5 millioner kroner i årlig støtte. Derfor er jeg svaert skuffet over at Høyre stemte mot oss i denne saken, legger han til.

HØYRE STEMTE MOT

Bernt Slettedal er Høyres representa­nt i utvalget. I mai uttrykte han skepsis over planen, men stemte for å legge den ut på høring. Nå sier han at partiet er samstemte om å si nei til regulering­splanen. – Industrien får snevrere rammer å jobbe under når de må ta mer hensyn til at det fylles opp med folk inne i et industriom­råde. Vi kritiserer ikke Filadelfia­menigheten, men vi mener ikke det trafikale er løst. Dette er tross alt et industriom­råde, sier Slettedal.

– Hva tenker du om at skolen kan bli nedlagt?

– Da må de tenke selv. De har søkt om skole, og vi har gitt dem lov til det. Nå søker de om å omregulere området, men vi i Høyre mener at det ikke er et område som er egnet for flere boliger, selv om det er godkjent to boenheter i naeringsby­gget allerede. Vi som politikere har pekt på området ved Høgevollan­e, sier Slettedal.

UREALISTIS­K å FLYTTE

Men det er helt uaktuelt, ifølge pastor Jeppestøl.

– Det er helt urealistis­k. Vi har snaut råd til å lage veien opp til Høgevollan­e. Vi har ikke mer overskudd enn vi trenger til den daglige driften av skolen. Dette er en økonomisk kostnad vi ikke har mulighet til å tenke på ei gang, sier han.

Nå skal saken avgjøres i kommunesty­ret den 8. november. Men for at det skal ende med en annen konklusjon må minst én av representa­ntene til Arbeiderpa­rtiet, Senterpart­iet eller Høyre snu.

– Vi har vaert forsiktige med å uttale oss om konsekvens­ene i denne saken, for ikke å skape uro blant våre elever og deres foreldre. Men nå må vi bare vaere aerlige. Blir vi nedstemt i kommunesty­ret også, så er vi ferdige, sier pastor Jeppestøl. Natt til søndag er det slutt på sommertide­n og klokka stilles én time tilbake.

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Den kristne videregåen­de skolen KV Vennesla lever på dispensasj­on i disse lokalene på Vikeland. Men etter innevaeren­de skoleår, kan det vaere slutt.
FOTO: KJETIL NYGAARD Den kristne videregåen­de skolen KV Vennesla lever på dispensasj­on i disse lokalene på Vikeland. Men etter innevaeren­de skoleår, kan det vaere slutt.
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Filadelfia har brukt én million kroner på en regulering­splan. Gunnar Jeppestøl (t.h.) er skuffet over at den ble avslått. Her sammen med Nils Røinås.
FOTO: KJETIL NYGAARD Filadelfia har brukt én million kroner på en regulering­splan. Gunnar Jeppestøl (t.h.) er skuffet over at den ble avslått. Her sammen med Nils Røinås.
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Her er politikern­e i bygg- og miljøutval­get i Vennesla på befaring på Filadelfia­s område i mai.
FOTO: KJETIL NYGAARD Her er politikern­e i bygg- og miljøutval­get i Vennesla på befaring på Filadelfia­s område i mai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway