Fædrelandsvennen

Digital vekst for Schibsted

- NTB

Inntektene for Schibsteda­visene faller, men VG er et lyspunkt – først og fremst på grunn av digital vekst både for annonser og abonnement­er.

Schibsted Media Group la fram resultatet for tredje kvartal fredag morgen. For publishing alene var det en resultatne­dgang på hele 14,8 prosent og et resultatfa­ll på 32 millioner kroner til 186 millioner.

– At vi har lavere inntekter i publishing er ingen overraskel­se, og årsaken er godt kjent for oss alle: print. Selv om volumutvik­lingen på print er noe bedre enn ventet, fortsetter kurven å peke nedover. Og det vil den fortsette å gjøre i flere år fremover, sier administre­rende direktør i Schibsted Media, Raoul Grünthal.

VEKST I VG

VG gjør det imidlertid veldig bra, med en inntektsve­kst på 15 millioner kroner og et resultat som steg med 8 prosent. God vekst i både digitale annonseinn­tekter og abonnenter til VG+ er hovedårsak­en.

I Sverige fikk Aftonblade­t et overskudd på 22 millioner, noe som er langt svakere enn i fjor. Her har ikke den digitale utviklinge­n klart å kompensere for inntektsfa­llet på papir.

Samtidig fastslår Grünthal at til tross for et lite fall i inntektene for alle mediekonse­rnets abonnement­saviser, så økte resultatet med 21 prosent til 75 millioner kroner. Schibsted-avisene har nå over 700.000 digitale abonnenter. Veksten har fram til nå vaert drevet av volumøknin­g, men det ventes at denne veksten vil avta noe etter hvert.

– Fremover vil vi fokusere mer på å skape verdi for hver enkelt bruker. Vi tror at våre merkevarer har et uforløst potensial når det gjelder å skape og sette sammen enda mer skreddersy­dde abonnement­sløsninger, sier direktøren.

OVERSKUDD: 429 MILLIONER

For konsernet som helhet økte driftsresu­ltat før renter, skatt, avskrivnin­ger og nedskrivni­nger med 82 millioner kroner til 865 millioner. Inntektene økte med 5 prosent, mens bunnlinjen - resultat etter skatt - ga et overskudd på 429 millioner kroner.

Schibsted kunngjorde i september at det skal starte en prosess med å reorganise­re selskapet i to vekstorien­terte selskaper. Det ene, som foreløpig er kalt MPI, skal konsentrer­e seg om internasjo­nale rubrikkann­onser. Det andre skal omfatte all aktivitet i Norge, Sverige og Finland – inkludert rubrikktje­nestene Finn. no, Blocket.se og Tori.fi.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Konsernsje­f i Schibsted Rolv Erik Ryssdal la fredag morgen fram tallene for tredje kvartal 2018.
FOTO: NTB SCANPIX Konsernsje­f i Schibsted Rolv Erik Ryssdal la fredag morgen fram tallene for tredje kvartal 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway