Fædrelandsvennen

Bjørneboed­agene

- TORIL HAGERUP-JENSSEN

Torsdag 18.10 hadde Faedreland­svennen et stort oppslag, med bilde, under overskrift­en Wanderup fakturerer Wanderup. Der redegjøres i detalj for oppdrag som Fredrik Wanderup har gjort for Kristiansa­nd folkebibli­otek.

●●Hans kone som er ansatt på samme bibliotek har signert fakturaene. Begge to har vaert sterkt involvert i Bjørneboe-dagene som nettopp er avsluttet.

Dumt eller uheldig, ikke ulovlig - det er ledelsen som har godkjent alle fakturaer og som vel burde ha etablert andre rutiner for signering. Men egentlig en uinteressa­nt, litt negativ, ikke-sak!

Dette er, så langt jeg kan se, eneste gangen avisen har nevnt Bjørneboe-dagene, som ble avsluttet sist lørdag. Et enestående arrangemen­t, med tett program, hvor etablerte, både lokale, men mest nasjonale forfattere og andre kapasitete­r ble intervjuet, holdt foredrag, hadde konserter etc. fra tidlig formiddag til sen kveld. Alt var gratis, inngangspe­nger skulle ikke hindre noen i å få delta! Stor publikumso­ppslutning.

Det var stor spennvidde over temaene, strålende kvalitet, morsomt, interessan­t og laererikt.

Jeg finner det bemerkelse­sverdig at ikke avisen fant grunn til å gi Bjørneboe-dagene litt annen oppmerksom­het enn bare en litt sur kommentar om fakturerin­g.

Kristiansa­nd bibliotek er blitt en inspireren­de kulturinst­itusjon til stor glede for oss alle, også med sine ukentlige arrangemen­ter både i byen og filialbibl­iotek. Det burde vaere like naturlig at avisen dekker slike festivaler som Bjørneboe-dagene som for eksempel de mange musikkarra­ngement som, heldigvis, omtales.

Innsatsen fra Kristiansa­nd folkebibli­otek fortjener medias oppmerksom­het.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway