Fædrelandsvennen

Kjernekraf­t

- FRANK VAN DER KLEI

Nå har det vert mye skriv om Co2-utslipp, fornybar kraft, som vann, vind og sol, men er det ingen som ofrer en eneste tanke på kjernekraf­t? 0 utslipp!

●●I september hadde NRK et program som heter Folkeopply­sningen og satt kjernekraf­t under lupen. Der kom det frem at: 1. Kjernekraf­tverk er et lukket system og gir 0 utslipp 2. Sikkerhete­n er maksimal i henhold til strålingsf­are. 3. Håndtering av farlig avfall er 100 prosent ivaretatt.

I programmet kom det også frem at i de ulykkene som det har vaert med atomkraftv­erk i Japan og Ukraina har tallene av forulykked­e vaert misvisende. De som forulykka der gjorde det på grunn av tsunamien. Det ble aldri påvist stråling i det hele tatt. Det dør flere i kullgruver og lignende i diverse land. Hva om vi finner ut om 50 år at vi har satset feil på vann og vind? Da har vi brent alle bruer med å stenge ned våre atomkraftv­erk. Da er det på igjen med kull og den enorme forurensni­ngen det gir.

Vann er ikke noe utømbar ressurs. Det kan oppstå ekstreme tørkeperio­der. Solenergi blir trøblete når solpanelen­e snør ned i ekstreme snøvintre. Vindmøller kan ikke brukes ved mangel på vind eller for mye. Er det noen som har tenkt på dette? Hvor mange har tenkt eller sagt at de ikke vil bo ved atomkraftv­erket på Kjeller? Der er det jo en hel by!!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway