Fædrelandsvennen

Tro, Bibel og ekstremsit­uasjoner

- KATHRINE TALLAKSEN SKJERDAL

Endelig er Denis Mukwege tildelt Nobels fredspris! Jeg er så glad! Kirurgen fra Kongo som har viet sitt liv til å operere voldtatte jenter og kvinner, støtte dem på veien tilbake til livet og tale deres sak, er blant dem jeg beundrer aller mest i hele verden. Hvordan holder han ut?

– Hadde vi ikke hatt bønnemøter om morgenen og troen på Gud, hadde vi ikke orket å høre alle disse grusomme historiene, sa han i et intervju for noen år siden.

– Gud har en plan og tanke om hvor jeg skal vaere. (Avisen Vårt Land 6.10.18)

Når Bibelens budskap ved Den Hellige Ånd flyr inn i hjertene, kan det utrette store ting. Det kan gi kraft og og håp og utholdenhe­t i kampen for det gode. Det vitner også følgende historie om:

Under krigen var biskop Dagfinn Hauge prest på Akershus festning. En gang han skulle lese et bibelord for dødsdømte motstandsm­enn, valgte han det kjente jesusordet «Jeg er oppstandel­sen og livet. Den som tror på meg, skal leve om han enn dør…» (Johannes 11,25-26) Men ved en feil leste han en setning for mye, så lesningen ble avsluttet med et spørsmål: «Tror du dette?» Da kom det unisont og tydelig fra alle de dødsdømte: «Ja!» (Biskop Stein i denne avisen 1.4.15)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway