Fædrelandsvennen

– Jeg klarer ikke se for meg at Start rykker ned

- PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN ANDREAS HOPEN

Innbyrdes oppgjør tror Kenneth Fredheim favorisere­r lag som har vaert i bunnkampen tidligere. Han kan ikke se for seg at Start rykker ned.

– Jeg klarer ikke å se for meg at Start rykker ned etter den seieren de hadde mot Tromsø. Rekdal har klart å få spillerne til å forstå hva som må til for å holde seg, i motsetning til Strømsgods­et, sier Eurosportk­ommentator Kenneth Fredheim. Han mener Tromsø-kampen viser hvor mye Kjetil Rekdal har påvirket Start i perioden han har vaert der.

– Kampen mot Tromsø var en nøkkelkamp. Nå vinner de vanskelige bortekampe­r, og det er sterkt. Kjetil har samlet Start, og en slik borteseier er selve symbolet på hva han har fått til etter at han kom til klubben, sier Fredheim.

NØKKELKAMP TIL HELGEN

På de fire siste serierunde­ne skal flere av bunnlagene kjempe mot hverandre i kampen for å overleve. Fire innbyrdes oppgjør finner sted, og Stabaek er involvert i to av dem. Først skal de møte Bodø/glimt til helga, og med tap der vil Henning Berg sitt lag vaere sju poeng bak Glimt med tre kamper igjen. Med seier der kan man krysse Bodø/glimt ut av nedrykksst­riden, mener Eurosport-kommentato­ren.

– Det er en nøkkelkamp – helt klart. Hvis Stabaek vinner, så ser lysere ut for dem. Hvis Bodø/glimt tar seieren, da har de mer eller mindre klart seg, sier Fredheim.

Noen lag har en tendens til å havne på riktig side av nedrykksst­riden år etter år, mens andre lag ikke har like mye erfaring fra å spille med kniven på strupen. Det tror Fredheim blir avgjørende de neste ukene.

– Lillestrøm har vaert i denne posisjonen før, og har en helt enorm overlevels­eskultur. Den erfaringen er det flere av klubbene i bunnstride­n som mangler, sier Fredheim.

TROR IKKE PÅ GODSET

Jesper Mathisen, som jobber med norsk fotball for TV 2, er enig i at det kan vaere en fordel for Lillestrøm.

– De har vaert nede i den situasjone­n der tidligere, og de vet hva de går til når de kommer inn i denne perioden her, sier Mathisen som mener de letteste kampene nå er mot «middelhavs­farerne».

– Det beste å møte er å spille mot lag som ikke har noe å spille for, slik som på søndag da Start møtte Tromsø. Det siste du vil møte når du er på desperat poengjakt er andre lag som er like desperate, fortsetter Mathisen.

Et lag som ikke har erfaring fra slike kamper de siste årene, er Strømsgods­et. De seneste sesongene har laget vaert naermere toppen enn bunnen, og det kan bli deres bane, tror kommentato­ren, og legger til:

– Jeg har lenge sagt at Stabaek må ta turen ned med Sandefjord, og så trodde jeg Start ville havne på kvalikplas­s. Men nå tror jeg det blir Strømsgods­et. Start må fortsatt ha tre-fire poeng, men det tror jeg de klarer.

Bodø/glimt – Stabaek

Lillestrøm – Bodø/glimt

28. oktober

Strømsgods­et – Lillestrøm

5. november

Stabaek – Strømsgods­et

11. november 24. november

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Mathias Bringaker flyr høyt om dagen. Nå tror Kenneth Fredheim at Start beholder plassen i Eliteserie­n.
FOTO: NTB SCANPIX Mathias Bringaker flyr høyt om dagen. Nå tror Kenneth Fredheim at Start beholder plassen i Eliteserie­n.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway