Fædrelandsvennen

Solid flertall for Erna fra sør

Av de 18 delegatene som Agder sender til Krfs landsmøte, vil 13 beholde Erna Solberg som statsminis­ter.

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no TEKST: janne.b.prestvold@fvn.no JANNE B. PRESTVOLD

Det ble klart etter en intens dragkamp på fylkesårsm­øtet sent fredag kveld.

– Dette kan bli veldig viktig. For på landsmøtet kan det stå om noen få stemmer, sier nestleder Kjell Ingolf Ropstad til Faedreland­svennen.

Etter flere runder med avstemming, ble det klart at Hans Fredrik Grøvans forslag om å forbli i opposisjon fikk mer oppslutnin­g enn det mange hadde trodd.

Det endelige resultatet ser dermed slik ut:

●●Blå: 9 delegater

●●Forbli i opposisjon: 5 delegater

●●Venstre: 4 delegater Knut Arild Hareide fikk dermed et solid flertall mot seg:

– Jeg hadde regnet med blått flertall i Agder, men er glad for støtten jeg fikk fra 25 prosent av delegatene, sa Hareide via sin rådgiver Dag Ivar Belck-olsen.

FLERTALL FOR ERNA

Av de fem delegatene som vil forbli i opposisjon, er det fire som ønsker å gå inn i dagens regjering hvis opposisjon­s-alternativ­et faller. Den eneste av disse som heller vil samarbeide med Ap er Jon Olav Strand, fylkesordf­ører i Aust-agder.

Hans Fredrik Grøvan levnet liten tvil om at han også vil gå i regjerings­forhandlin­ger hvis hans forslag faller.

– Det har jeg sagt tydelig. Vi er et ikke-sosialisti­sk parti som har mest å hente på den siden. Men det er ikke noe jeg gjør med lett hjerte, sa han til Faedreland­svennen etter avstemming­en.

Etter at fylkesårsm­øtet tidligere på kvelden stemte på at det skulle vaere forholdsta­llsvalg, var det klart at den blå siden ikke ville gjøre rent bord slik situasjone­n ble i Rogaland.

GRØVAN FIKK GJENNOMSLA­G

Mange av delegatene på fylkesårsm­øtet gikk på talerstole­n og talte varmt for Hans Fredrik Grøvans forslag om å forbli i opposisjon.

Partileder Knut Arild Hareide forlot fylkesårsm­øtet før avstemming­en, men sa til Faedreland­svennen før han dro at han ikke tror denne linjen er baerekraft­ig.

– Jeg har stor sans for hans ideologisk­e begrunnels­e, og hadde jeg trodd at det var en baerekraft­ig posisjon for KRF, så hadde jeg gått inn for det, sa Hareide.

Til slutt ble det klart at disse delegatene reiser fra Agder:

●●Blå liste (gå i regjerings­forhandlin­g med Solberg-regjeringe­n):

●●Per Sverre Kvinlaug, Terje Eikin, Jorunn Gleditsch Lossius, Tore Askildsen, Grete Kvelland Skaara, Kjetil Glimsdal, Jørgen Kristianse­n, Haldis Kverum Carlsen, Hadle Rasmus Bjuland.

●●Forbli i opposisjon: (subsidiaer­t standpunkt i parentes)

●●Jon Olav Strand (Ap), Gerd Reme (H), Tormod Vågsnes (H), Sten Sørensen (H), Jan Stangvik (H).

●●Rød liste (forhandle med Ap og Sp):

●●Irene Solli, Øystein Krogstad, Svein Lysestøl, Eline Haeåk.

 ?? KJARTAN BJELLAND FOTO: ?? Kjell Ingolf Ropstads forslag fikk klart flest stemmer på det ekstraordi­naere fylkesårsm­øtet fredag kveld. Hans Fredrik Grøvan (t.v.) sitt forslag om å forbli i opposisjon sanket nest flest stemmer, mens partileder Knut Arild Hareide fikk minst oppslutnin­g.
KJARTAN BJELLAND FOTO: Kjell Ingolf Ropstads forslag fikk klart flest stemmer på det ekstraordi­naere fylkesårsm­øtet fredag kveld. Hans Fredrik Grøvan (t.v.) sitt forslag om å forbli i opposisjon sanket nest flest stemmer, mens partileder Knut Arild Hareide fikk minst oppslutnin­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway