Fædrelandsvennen

I dag kan det snø langs kysten

- TORGEIR EIKELAND

Mandag kommer det snø langs agderkyste­n, og du er nødt til å ha vinterdekk for å ferdes på veiene.

– Dersom du skal ut og ferdes med bil langs kysten på mandag og tirsdag er du nødt til å ha lagt om til vinterdekk. Det er ventet såpass mye snø og sludd, sa meteorolog Rafael Escobar Løvdal hos meteorolog­isk institutt til Faedreland­svennen søndag.

Han er ganske sikker på at det vil komme til dels kraftige sludd - og snøbyger – helt ut til de ytre strøkene av Agder fra mandag ettermidda­g.

– Det verste kommer inn mellom Mandal og Risør. Bygene kommer med en nokså stri vind fra nordøst, opp i stiv kuling, mens det kommer inn et lavtrykk fra sør. Nedbøren går over i regn fra tirsdag, sier Løvdal.

Hans kollega Mariann Aabrekk hos Storm Geo støtter påstanden om vanskelig føre på Agder de kommende par døgn.

– Det kommer et kraftig vaeromslag som jeg er redd er av det harde slaget. Mandagen begynner nok fint, men så starter det med sluddbyger langs kysten som fort går over i snø innover i landet og opp til 1500 meter. Jeg er ganske sikker på at du ikke trenger å reise til Hovden for å se snøen, for å si det sånn, sier Aabrekk.

Til forskjell fra Løvdal hos Meteorolog­isk institutt er hun ikke helt sikker på hvor langt ut mot kysten snøen legger seg.

– Det avhenger veldig av timingen på temperatur­skiftet. Det KAN vaere at det blir ei stripe uten snø, men det gjelder å vaere forberedt på det verste, sier hun.

Samtidig utelukker hun ikke at kristiansa­nderne kan våkne opp til ti centimeter snø tirsdag morgen.

– Men så kommer regnet og det blir det mye av, sier Aabrekk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway