Fædrelandsvennen

Her vil de plassere krigsmonum­entet

- JARLE R. MARTINSEN

Striden rundt plassering­en av krigsseile­rmonumente­t i Mandal kan ha løst seg. Det kan bli stående ved kulturhuse­t Buen.

Da saken ble debattert i bystyret nylig, klarte lokalpolit­ikerne ikke å bli enige om hvor det skulle stå selv om en egen komité hadde anbefalt foran Tidemandsg­ården i Mandal sentrum.

Bakgrunnen var at både naturforva­lter i kommunen Roald Larsen og fylkeskons­ervatoren mente det ikke passer der.

Men nå har Kaare Glomsaker og Jan Johannesse­n i komiteen som står bak å få laget monumentet kommet med et nytt forslag om plassering, nemlig ved siden av Buen og Mandal Hotel som er under bygging.

I dette området skal det samtidig lages en promenade langt elva, og komiteen ber om at monumentet sees i sammenheng­er med denne.

I et brev til Mandal kommune skriver de at fylkeskons­ervatoren ikke har innvending­er mot plassering­en de nå foreslår.

Bystyret skal trolig 15. november avgjøre saken.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Kaare Glomsaker og Jan Johannesse­n mener krigsseile­rmonumente­t i Mandal kan plasseres her, som vil si ved siden av Buen.
FOTO: PRIVAT Kaare Glomsaker og Jan Johannesse­n mener krigsseile­rmonumente­t i Mandal kan plasseres her, som vil si ved siden av Buen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway