Fædrelandsvennen

Ekteparet driver interiørbu­tikk på gjenbruk

- KJETIL NYGAARD

Kari og Øystein Lindekleiv har sansen for det gamle. Det satser de på gjennom butikken «Many Colors» på Vikeland.

– Gjenbruk er kjempebra for miljøet. Vi må ta vare på flotte, gamle ting som ikke er masseprodu­sert, sier Kari Lindekleiv.

Gjennom butikken «Many Colors» har hun solgt interiørar­tikler til blant annet hoteller og til Norske Mikrohus, som leverer små hytter på hjul.

Men den største fjaera i hatten fikk hun da det kom en forespørse­l om noen barkrakker fra TV 2-programmet «Tid for hjem».

– Det var veldig stas, og det viser jo at vi er synlige i interiørve­rden, sier Kari.

Kundene når hun gjennom sin nettbutikk, Facebook og Instagram - i tillegg til de som kommer tilfeldig forbi på Vikeland. I vår flyttet butikken fra Grovane til Vikeland.

– Det var et viktig løft. Vi har fått et oppsving etter at vi flyttet ned hit, sier Kari.

Det største prosjektet de har hatt ansvar for er Muligheten­es hus. Det ble innredet med gamle materialer de fant under saga på Grovane. Sammen med en dugnadsgje­ng brukte de fem måneder på å innrede huset.

Mannen Øystein har trappet ned jobben sin som forskaling­ssnekker. Nå jobber han bare halvt. Resten av tida bruker han i butikken, hvor han tilbyr kurs i såkalt mikrosemen­t.

– Det er et materiale som kan legges oppå de aller fleste overflater, og gir et utrolig flott utseende, sier han.

Både interiørin­teresserte kvinner og bygdas håndtverke­re har fattet interesse for kursene.

– Nå driver vi dette mest på hobbybasis. Men på sikt er målet at det kan bli et levebrød i alle fall for Kari, sier han.

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Kari Lindekleiv har alltid drømt om å drive interiørbu­tikk. Nå har mannen Øystein halvert sin stilling som forskaling­ssnekker for å jobbe mer i «Many Colors».
FOTO: KJETIL NYGAARD Kari Lindekleiv har alltid drømt om å drive interiørbu­tikk. Nå har mannen Øystein halvert sin stilling som forskaling­ssnekker for å jobbe mer i «Many Colors».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway