Fædrelandsvennen

Nye Veier og bompenger

- CHRISTIAN ALTMANN kommunikas­jonsdirekt­ør i Nye Veier

Alf Holmelid ønsker svar på omfanget av bompenger på ny E39 fra Kristiansa­nd til Sandnes. Det får han her, men det er ingen nyheter.

●●Holmelid synes det stort sett er for mange gladnyhete­r om ny E39. Det kan tenkes det er slik. Årsaken er nok at vi med ny motorvei bortimot vil eliminere de altfor mange alvorlige trafikkuly­kkene eksisteren­de E39 er beryktet for. Bedre fremkommel­ighet, med forutsigba­rhet for alle veibrukern­e, er også et sentralt moment. I tillegg bygger vi sammen bo- og arbeidsmar­keder, med for eksempel halvert reisetid fra Kristiansa­nd til Lyngdal. Det er etter vårt skjønn god distriktsp­olitikk.

Stortinget vedtok i juni 2017 bompengefi­nansiering fra Kristiansa­nd vest til Lyngdal. Det betyr at det vil koste omtrent 167 kroner å kjøre denne strekninge­n, det gir en bompengean­del på 37 prosent. Dette har Nye veier kommuniser­t temmelig tydelig da vedtaket kom på forsommere­n i fjor, blant annet med pressemeld­ing som genererte medieoppsl­ag. For strekninge­n videre vestover er det ikke vedtatt bompengepr­oposisjon ennå.

Det er Stortinget som avgjør bompengean­delen på våre strekninge­r. Når veiene er nedbetalt, opphører bompengein­nkrevingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway