Fædrelandsvennen

Grøvan advarer sterkt mot Sv-samarbeid

- NTB

Det er ikke riktig at et samarbeid mellom KRF og venstresid­en i norsk politikk styrker sentrum, advarer Krfs parlamenta­riske nestleder Hans Fredrik Grøvan.

Han gjestet søndag det ekstraordi­naere fylkesårsm­øtet i Nordland.

– En regjerings­løsning med Ap og SV som parlamenta­risk grunn- lag, trekker landet mot venstre. Det er ikke riktig når det hevdes at samarbeid på venstresid­en styrker sentrum. SV vil få betydelig makt og innflytels­e, akkurat som KRF har det i dag, sa Grøvan.

Partileder Knut Arild Hareide har flere ganger understrek­et at et samarbeid med Arbeiderpa­rtiet og Senterpart­iet vil trekke norsk politikk mot sentrum, fordi ingen av ytterfløye­ne blir represente­rt i regjeringe­n.

TREDJE VEI

Men Grøvan advarte mot å opptre som om SV ikke finnes.

– Det er sterkt underkommu­nisert hvor stor SVS innflytels­e blir hvis KRF velger venstresid­en, mener stortingsr­epresentan­ten.

Han framholdt at KRF ved å kaste dagens regjering, med Venstre, Høyre og Frp, blir nødt til å forhandle og forholde seg til et parti som kjemper for et sosialisti­sk samfunn og en ny måte å organisere samfunnet på.

– I en slik samfunnsor­dning er det trange kår for de kristne verdiene, mener Grøvan.

Han har som kjent tatt til orde for en «tredje vei», hvor KRF ikke går i regjering, men forblir i opposisjon som i dag og beholder Erna Solberg (H) som statsminis­ter.

BOLLESTAD MED VIDERE

Krf-nestleder Olaug Bollestad, som ønsker samarbeid med dagens regjering, varslet i sin tale i Nordland at hun uansett utfall 2. november ønsker å vaere med videre i KRF.

– Hvis jeg skulle tapende part 2. november, at jeg ikke vinner fram, kan jeg si: Jeg vil vaere med fortsatt, fordi det ikke er hvem jeg samarbeide­r med som er det sentrale, men hva jeg samarbeide­r om, sa Bollestad.

– Uansett hvilket valg vi tar 2. november, håper jeg vi henger opp det som er vårt prosjekt, understrek­et hun.

Bollestad advarte samtidig mot et regjerings­samarbeid som blir avhengig av SV i Stortinget.

– Vi vil få en regjering på den siden som er avhengig av SV, sa hun.

Nordland KRF valgte i går å sende fire røde delegater til landsmøtet, mens én er høyrevridd og én ønsker å fortsette – som Grøvan – i opposisjon, men sekundaert stemme blått.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway