Fædrelandsvennen

Snøen skapte kaos på veiene

Det varslede snøfallet førte til store problemer mandag morgen.

- MADS OMMUNDSEN KJETIL NYGAARD ERLEND OLSBU

Snøen skapte kaos på veiene flere steder på Sørlandet mandag morgen. Flere tok sjansen og la ut på snøføre på sommerdekk. I speilglatt­e Heptekjerr­veien i Vennesla sto biler på kryss og tvers.

Klokka 06.52 fikk politiet melding om at flere biler hadde problemer i Heptekjerr­veien.

– Det er flere personbile­r som står fast på grunn av glatt føre. Vi har fått opplyst at noen er utstyrt med sommerdekk, sa operasjons­leder Sveinung Alsaker i Agder politidist­rikt.

Politiet hadde ikke kapasitet til å rykke ut med en gang.

– Det er ikke melding om personskad­er, sier Alsaker.

Etterhvert dro de til stedet og fikk sperret av veien.

På MED KJETTINGER

Da Faedreland­svennens reporter ankom stedet sto en NAF bilberger i bunnen av bakken. Heller ikke han kom seg opp, og måtte legge på kjettinger på alle hjulene.

– Det er speilglatt. Jeg bare står og venter på at jeg skal få en bil i fronten, sa bilbergere­n.

UNNGÅ FENDEREN

Litt lengre opp i bakken, ved Måneglytt, sto en varebil godt plantet oppå en stein.

– Jeg kom nedover bakken og innså at jeg ikke hadde sjans til å stoppe. Det var speilglatt. Så jeg prøvde å unngå fenderen, men da havnet jeg oppå denne steinen i stedet, sa sjåføren til Faedreland­svennen.

TO BILER KOLLIDERTE

Like over klokka åtte skjedde det også en kollisjon midt i den bratteste delen av Heptekjerr­veien.

Samtidig som folk sto og diskuterte hva man skulle gjøre, og biler sto på kryss og tvers, kom en bil tutende nedover på stive hjul.

Én bil klarte å flytte seg, men den deiset rett inn i en annen. Ingen personer ble skadet i uhellet, men begge bilene fikk skader.

TRAKTOR MED SAND

Klokka 08.45 kom Vennesla kommunes traktor med brøyteplog og strøsand til stedet, og fikk strødd hele veien. Da løste problemene seg opp.

Etter det sto det fremdeles igjen 5–6 biler i bakken. De hadde fått såpass omfattende skader at de trengte hjelp av bilberger for å komme seg videre.

– Vi har ikke gitt noen reaksjoner til folk som har kjørt på sommerdekk her. Vi har måttet konsentrer­e oss om å klare å få unna trafikken og løse problemene som var her, sier politibetj­enten på stedet.

GREIT VED KYSTEN

Natt til mandag kom det snø flere steder i Agder. I løpet av natta fikk politiet flere meldinger om bilister i trøbbel.

– Det er ganske greit ved kysten, men du skal ikke mange høydemeter opp før snøen legger seg i veibanen, sier operasjons­leder Alsaker.

 ?? KJETIL NYGAARD FOTO: ?? Folk forsøkte å forlate bilene sine i ulike avkjørsler. De turte ikke fortsette ned den speilglatt­e bakken. Mange av dem kjørte på sommerdekk.
KJETIL NYGAARD FOTO: Folk forsøkte å forlate bilene sine i ulike avkjørsler. De turte ikke fortsette ned den speilglatt­e bakken. Mange av dem kjørte på sommerdekk.
 ?? KJETIL NYGAARD FOTO: ?? Denne bilen fikk knust et par ruter og ødelagt en del i bakenden.
KJETIL NYGAARD FOTO: Denne bilen fikk knust et par ruter og ødelagt en del i bakenden.
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Politiet på stedet oppfordret folk med sommerdekk til å la bilen stå. De tillot biler å kjøre på fortauet for å komme seg opp eller ned bakken de står i.
FOTO: KJETIL NYGAARD Politiet på stedet oppfordret folk med sommerdekk til å la bilen stå. De tillot biler å kjøre på fortauet for å komme seg opp eller ned bakken de står i.
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Det var fullstendi­g kaos i Heptekjerr­veien mandag morgen. Folk parkerte bilene sine og sendte barna til fots til skolen mens de selv ventet på at veien ble strødd.
FOTO: KJETIL NYGAARD Det var fullstendi­g kaos i Heptekjerr­veien mandag morgen. Folk parkerte bilene sine og sendte barna til fots til skolen mens de selv ventet på at veien ble strødd.
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Kvart på ni var brøytebil på plass. Da ble det også strødd og problemene i bakken løste seg.
FOTO: KJETIL NYGAARD Kvart på ni var brøytebil på plass. Da ble det også strødd og problemene i bakken løste seg.
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Forsøkte å unngå fenderen - traff stein
FOTO: KJETIL NYGAARD Forsøkte å unngå fenderen - traff stein

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway