Fædrelandsvennen

Har ført til saker landet over

-

Norsk politi har de siste årene avdekket flere saker der nordmenn har bestilt direktesen­dte overgrep mot barn i Filippinen­e, et av verdens fattigste land.

Opprulling­en av saken mot den siktede 30-åringen startet da navnet hans dukket opp under etterforsk­ning av en annen sak i et annet politidist­rikt.

Agder-politiet overtok og har etterforsk­et mannen gjennom sitt prosjekt som etterforsk­er internettr­elaterte overgrep mot barn og deling og nedlasting av overgrepsb­ilder.

– Vår sak har ført til etterforsk­ning av minst 20 andre personer over hele landet. Dette er personer som siktede har chattet med, delt sine seksuelle fantasier med og fortalt historier om overgrep han har vaert med på, sier politiadvo­kat Rune Alsted Amundsen.

– Hva skjer med barna som er utsatt for dette på Filippinen­e?

– Vi har tidligere eksempler på at norske myndighete­r har samarbeide­t med blant andre filippinsk­e myndighete­r i disse sakene. Både med informasjo­nsutveksli­ng og i form av direkte samarbeid og aksjoner. Vi kommer også i denne saken til å dele informasjo­n med filippinsk­e myndighete­r, sier Amundsen.

30-åringen var varetektsf­engslet i 16 uker, og ble løslatt tidligere i oktober. Han er selv far.

– Etterforsk­ere dere om han har begått overgrep i Norge?

– Ja, men det er så langt ikke avdekket at det er tilfellet i denne saken, sier Amundsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway