Fædrelandsvennen

Hvis klubben vil ha noen andre som trener, så aksepterer jeg det.

Fløy-trener Nikola Trajkovic tar selvkritik­k etter at sørlending­ene rykket ned fra 2.-divisjon. Serberen er usikker på om han leder laget neste sesong.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no -

Etter Fløys 2–5-tap hjemme for Skeid lørdag, ble det klart at sørlending­ene rykker ned til 3.-divisjon. Fløy endte til slutt opp med 28 poeng etter 26 kamper, samme poengsum som Stjørdals-blink på plassen over streken. Men grunnet svakere målforskje­ll må altså flekkerøyv­aeringene ta den tunge veien ned en divisjon.

– Slik resultaten­e gikk i de andre kampene trengte vi kun uavgjort mot Skeid for å holde plassen. Etter 80 minutter sto det 2–2 i vår kamp, så vi var faktisk ti minutter unna å unngå nedrykk. Det føles utrolig bittert, sier Fløy-trener Nikola Trajkovic.

Tar selvkritik­k

Da Faedreland­svennen snakket med Trajkovic like etter kampslutt mot Skeid, var det en tydelig følelsesla­det trener som sto utenfor hjemmegard­eroben.

– Huff, hva kan jeg si ... Det fulle ansvaret ligger hos meg, siden jeg er trener, sier serberen selvkritis­k.

– Jeg er trist for at det endte slik. Fotballen er brutal, men jeg pleier alltid å si: «I fotball vinner du, eller så laerer du.» Du taper aldri. Så selv i denne situasjone­n må vi ta med oss laerdommen, selv om det kostet oss dyrt, legger han til.

– store skadeprobl­emer

Trajkovic tok over ansvaret i Fløy etter at davaerende trener Mattias Andersson gikk til Arendal sommeren 2017. Den tidligere landslagss­pilleren for Serbia og Montenegro ledet Fløy til førsteplas­s og opprykk, men nå må blåtrøyene belage seg på en ny sesong i 3.-divisjon.

– Sesongen har definitivt vaert tøff, helt fra første stund. Vi har ikke vaert gode nok i kamper der vi spiller mot antatt svakere motstand, slik som mot Nardo og Stjørdals-blink (tap borte og uavgjort hjemme mot begge lagene). Men mot topplagene spiller vi bedre. Det viser vi mot Skeid, der vi er fullt på høyde med dem helt fram til det 90. minutt, mener Trajkovic.

Fløy har også slitt voldsomt med skader denne sesongen. Nøkkelspil­lere som Sven Fredrik Stray, Erlend Skagestad, Christoffe­r Myhre og Dardan Dreshaj har bl.a. vaert ute i lengre tid gjennom dette året.

– Vi har hatt utrolige skadeprobl­emer. De mest sentrale spillerne, som skulle vaere ryggraden i dette Fløy-laget, har ikke vaert tilgjengel­ige i store deler av sesongen. Stray er f.eks. en spiller som jeg ville bygge laget rundt, men han har mistet 16 kamper. Myhre, som kanskje er vår beste offensive spiller, mistet 10–12 kamper, forklarer en fortvilet Trajkovic.

– Vi trengte bare ett poeng til for å redde plassen, og jeg er ganske sikker på at vi hadde klart det om vi hadde hatt fullt lag gjennom sesongen. Vi hadde en skadefri tropp i tre eller fire kamper denne sesongen, det er jo helt utrolig, legger han til.

– klar for konsekvens­ene

Trajkovic har kontrakt med Fløy ut 2020-sesongen, men 37-åringen forteller at han er usikker på om han leder laget i 3.-divisjon neste år.

– Jeg er alltid klar for å akseptere hva som er best for laget. Så hvis folk i klubben mener at noen andre kan trene laget bedre enn meg, vil jeg alltid akseptere det. Det er fordi jeg har sterke følelser for Fløy, sier han.

– Er du motivert til å fortsette? – Ja, jeg er alltid motivert. Jeg gjør det beste jeg kan hele tiden, jeg gir alltid 100 prosent uansett om det er trening, kamp eller forberedel­ser. Det er bare slik jeg jobber. Noen ganger er det nok, andre ganger ikke. Det er opp til andre å bestemme, svarer Trajkovic.

– Så du ønsker å trene laget neste sesong?

– Det er en mulighet, men det er ikke meg som bestemmer. Jeg er stolt av jobben jeg gjør, men vil akseptere konsekvens­ene, sier han.

 ?? FOTO: HENRIK GILL ?? Fløy tapte 2–5 hjemme for Skeid i helgen, et resultat som sendte flekkerøyv­aeringene ned fra 2.-divisjon. Her er Fløys Magnus Hallandvik i duell med Skeids Mohammed Mahnin.
FOTO: HENRIK GILL Fløy tapte 2–5 hjemme for Skeid i helgen, et resultat som sendte flekkerøyv­aeringene ned fra 2.-divisjon. Her er Fløys Magnus Hallandvik i duell med Skeids Mohammed Mahnin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway