Fædrelandsvennen

18-åring som ordførerka­ndidat

- KJETIL NYGAARD

Andreas Ingebretse­n tar over stafettpin­nen etter Alexander Etsy Jensen. Han er Frps ordførerka­ndidat i Vennesla.

– Døgnet har jo 24 timer. Det gjelder å bruke dem best mulig, sier Andreas Ingebretse­n (18) til Faedreland­svennen.

Tross sin unge alder har Ingebretse­n allerede vaert medlem av Frp i fire år. Han er både leder av Vennesla Frp og Agder FPU.

– Frp ønsker å fornye, forenkle og forbedre Vennesla. Andreas er en kommende stjerne i partiet. Han er hardtarbei­dende og pliktoppfy­llende, og en ypperlig kandidat å gi stafettpin­nen videre til, sier Alexander Etsy Jensen, leder av nominasjon­skomitéen.

Han får også erfarne politikere med seg på laget. Magne Hunsbedt og Line Vennesland står på henholdsvi­s andre- og tredjeplas­s på lista.

ØNSKER HÅND På RATTET

18-åringen skal velges på nominasjon­smøte i Vennesla Frp 3. desember, men ingen har varslet at de ønsker å utfordre ham.

– Vi har ambisjoner om å få ei hånd på rattet. Vi vil i posisjon. Skulle vi gjøre et så bra valg at vi kan få ordføreren, sier jeg selvsagt ja, sier Ingebretse­n.

STATSVITEN­SKAP

Han har selv vaert aktiv i Kulturskol­en, gått på musikkgymn­aset KV Vennesla på Vikeland og studerer i dag markedsfør­ing. Til høsten begynner han studier i statsviten­skap.

– Jeg har alltid likt nyheter og debatter, og nå engasjerer jeg meg i politikken for å gjøre en forskjell. Det er ikke nødvendigv­is bare for fire år. Jeg har lyst til å fremme Frps politikk i Vennesla i lang tid framover og har mange tanker om hvordan Vennesla blir best, sier han.

ETSY JENSEN GIR SEG

Etter 12 år i kommunesty­ret gir Alexander Etsy Jensen seg. Han kom selv inn som 18-åring, og synes det er godt å se at unge krefter igjen er klare til å ta partiet videre.

– Jeg har kone og to barn. Hun eldste begynner på skolen nå. Dette er tid jeg aldri får igjen. Jeg har brukt «altfor» mye tid på politikk, sier han.

Fremskritt­spartiet fikk forøvrig 10,7 prosent oppslutnin­g ved lokalvalge­t i 2015. Høyre fikk 10 prosent. Ved stortingsv­alget i 2017 fikk begge partiene doblet resultatet til henholdsvi­s 19,6 og 20.9 prosent.

HER ER INNSTILLIN­GEN:

●●Andreas Ingebretse­n, 19 år, Vennesla (forhåndsku­mulert)

●●Magne Hunsbedt, 58 år, Vennesla

●●Line Vennesland Fraser, 53 år, Vennesla

●●Bjørnar Rimereit, 35 år, Vennesla

●●Bjørg Unni Skåreland, 49 år, Haegeland

●●Frank Dale, 43 år, Vennesla

●●Jørund Sagedal, 27 år, Vennesla

●●Wenche Hugdal, 57 år, Vennesla

●●Ronny Bryne, 43 år, Vennesla

●●Christian Steen Moen, 20 år, Haegeland

●●Ruth Meling, 72 år, Øvrebø

●●Odd Reidar Loland, 76 år, Øvrebø

●●Øyvind Abrahamsen, 26 år, Vennesla

●●Bente Ellinor Skåle, 54 år, Vennesla

●●Tor Vidar Hansen, 54 år, Vennesla

●●Gjerulf Retterholt, 72 år, Vennesla

●●Ove Walter Nielsen, 61 år, Vennesla

●●Bjørn Helge Solbakken, 55 år, Øvrebø

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Andreas Ingebretse­n (t.h.) blir listetopp når Alexander Etsy Jensen gir seg etter tolv år i kommunesty­ret.
FOTO: KJETIL NYGAARD Andreas Ingebretse­n (t.h.) blir listetopp når Alexander Etsy Jensen gir seg etter tolv år i kommunesty­ret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway