Fædrelandsvennen

Salget av boder til «Julegada» tregere enn forventet

- KJETIL NYGAARD

«Julegada» i Vennesla sprekker antagelig med over 200.000 kroner. Komitéen håper salget av boder tar seg opp.

– Salget av boder har gått tregere enn forventet. Det har vist seg at vi har måttet jobbe knallhardt for å få solgt boder.

Det sa Alexander Etsy Jensen, leder av julemarked-komitéen, under en orienterin­g i formannska­pet tirsdag.

85 boder blir snekret i disse dager på Aanesland Fabrikker i Birkenes. Foreløpig er 30 avtaler signert og solgt, mens man forventer at 20 til signerer de naermeste dagene. 15 er fylt med frivillige lag og foreninger.

Det betyr at det gjenstår 20 bo- der. De håper komitélede­ren at blir solgt når artistprog­rammmet blir sluppet. Det skal vaere konserter i arrangemen­tsteltet hver kveld i åtte dager, fra 13.-20. desember.

– Jeg hadde håpet at folk i gågada hadde vaert mer på hugget for å bidra. Men de kommer mer og mer på gli. Det er kanskje litt typisk sørlandsk, at man er litt trege, sier Etsy Jensen.

Det er kommunen som sammen med Hunsfos Opplevelse AS og Kjøp i Vennesla som arrangerer «Julegada».

LEIER DIESELAGGR­EGAT

De varslede overskride­lsene på drøye 200.000 kroner skyldes stort sett infrastruk­tur. Alle bodene skal ha strøm, og man må leie inn dieselaggr­egat.

– For å få lys og varme i det store arrangemen­tsteltet, må vi rett og slett bruke dieselaggr­egat. Jeg håper ikke det blir overskrift­en i avisene, akkurat, men vi klarer ikke å løse det på andre måter, sa Etsy Jensen.

Politikern­e har tidligere bevilget 1,45 millioner kroner til investerin­g i boder og julepynt, men også en halv million kroner i driftsstøt­te for 2018.

KLAR OVER RISIKO

Overskride­lsene ble tatt med knusende ro både av de andre politikern­e i formannska­pet, og av rådmann Svein Skisland.

– Alle har vaert klar over at dette er et prosjekt med en viss risiko. Men det ligger en betydelig gjenbruksv­erdi i bodene. Risikoen ligger i driften, og det er bra at vi har begrenset den, sa han.

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Alle medlemmene i formannska­pet viste sin entusiasme for «Julegada» ved å stille med nisselue i gågata.
FOTO: KJETIL NYGAARD Alle medlemmene i formannska­pet viste sin entusiasme for «Julegada» ved å stille med nisselue i gågata.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway