Fædrelandsvennen

Tok opp glatta i formannska­pet

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

Mens bilbergere­n og ambulansen sto fast i bunnen, seilte bilene inn i hverandre i Heptekjerr. Politikern­e krever at kommunen evaluerer hendelsen grundig.

– Det er bare ei lykke at ikke liv gikk tapt i kaoset i går, sa Jens Røed (H) under tirsdagens formannska­psmøte.

Han bor selv i Heptekjerr, og jobber på Norgesplas­ter, så han ble vitne til kaoset som utspant seg mandag morgen på naert hold.

– Faedreland­svennen filmet en bil som sklir nedover på stive hjul. Det var naboen min, og han la om til piggdekk på lørdag, så det at kaoset kun skyldes at folk kjørte på sommerdekk er helt feil. Han sto helt stille da bilen plutselig bare begynte å skli. Så glatt var det faktisk, sa Røed.

BEKYMRET FOR SKOLEBARNA

Spesielt bekymret var han for alle skolebarna som gikk ned bakken mens bilene krasjet rundt dem.

– Det var helt enormt glatt. Ambulansen kom ikke opp. Bilbergere­n sto fast midt i bakken. Midt i Heptekjerr­veien sto 15 krasjede biler. Og oppi alt dette kaoset gikk barna til skolen. Ikke er det autovern der ei gang, kun ei lita grøft som bilene seilte over, fortalte Høyre-politikere­n.

KREVDE EVALUERING

Han ba kommunen ta en skikkelig evaluering av hva som skjedde, og hvorfor det tok så lang tid å få strødd bakken. Først da de ansatte kom på jobb kl 07 begynte man å rigge den kommunale traktoren med brøyteplog og sand.

Klokken 08.45 ankom traktoren Heptekjerr­veien. Da ble bakken strødd, og kaoset løste seg opp umiddelbar­t.

– Jeg leser at kommunen ikke har beredskap før 1. november, og at man ikke hadde klargjort brøytereds­kaper. Det går ikke an! Det er i sånne situasjone­r man trenger beredskap. Dette skjer i Heptekjerr hvert eneste år, og nå var det varslet lenge før, sa Røed.

FORESLO SANDKASSE

Han fikk støtte av opposisjon­skollega Alexander Etsy Jensen (Frp).

– Jeg har fått flere henvendels­er om dette. Det som provoserte folk mest er kanskje det at man ikke har brøytebere­dskap før 1. november. Når dette vaeret er varslet lenge i forkant, bør man ha alle muligheter til å klargjøre utstyret, sa han.

Daniel Bakken (KRF) foreslo å sette ut ei sandkasse i bakken.

– Da kunne folk selv ha strødd i bakken, så hadde dette løst seg mye raskere, sa han.

Geir Wehus (Ap) la til at man burde vedlikehol­de grusstien som går parallellt med veien, og oppfordre til å bruke den som skolevei.

LOVER EVALUERING

Rådmann Svein Skisland svarte ydmykt at de selvsagt skulle se hva kommunen kunne gjort annerledes under gårsdagens kaos.

– Det skal vi selvfølgel­ig gjøre. Vi tar den evaluering­a. Det er ikke noe mer å si om det, sa han.

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Kommunens håndtering av kaoset i Heptekjerr fikk kritikk av politikern­e i formannska­pet tirsdag.
FOTO: KJETIL NYGAARD Kommunens håndtering av kaoset i Heptekjerr fikk kritikk av politikern­e i formannska­pet tirsdag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway