Fædrelandsvennen

Høyre setter eleven foran systemet

- MATHIAS BERNANDER, fylkesting­srepresent­ant, Vest-agder Høyre

Høyre støtter Sørlandets maritime videregåen­de skole muligheten til å utvikle seg inn i fremtiden, og setter eleven først.

●●I forbindels­e med søknaden til skolen om å utvide antall elevplasse­r gikk Høyre i fylkesting­et inn for å anbefale søknaden til skolen. Arbeiderpa­rtiet og venstresid­en stemte imot.

Sørlandets maritime videregåen­de skole er en hundre år gammel stiftelse med formål om å gi ungdom opplaering i maritime yrker. Elevene får en unik utdannelse ombord på skoleskipe­t Sjøkurs, og elevene laerer å ta ansvar ombord.

Opplaering i godt sjøvett, vaktordnin­ger, og et unikt miljø hvor ungdommen bor tett på hverandre er hverdagen.

Søkermasse­n til skolen er stabil, og den er jevnt fordelt på lokale søkere og søkere utenfor for vår region.

Skolen har tilnaermet ingen drop-outs, og elevene fullfører med gode resultater. Til sammen utgjør hver enkelt elev en videreføri­ng av vår landsdels stolte ma- ritime tradisjone­r.

Maritim utdannelse er godt tilpasset behovene i vårt naeringsli­v og fylkespoli­tiske mål om blå vekst. En stor del av elevene går videre med maritime yrker og behovet for laeringer er stabilt i bransjen.

Skal vi nå målene vi har satt oss er vi helt avhengig av å bygge opp maritim kompetanse blant våre ungdommer.

Sørlandets maritime videregåen­de skole vil og bør spille en viktig rolle som kompetanse for blå naeringer. Satser vi på dem, så satser vi på Sørlandet som en ledende maritim region.

Den satsningen er Høyre klar på at vi må gjennomfør­e. For i Høyre vet vi at vår landsdel lever av havet. Det har vi alltid gjort, og det kommer vi alltid til å gjøre.

Når skolen nå ønsker å øke med 30 elevplasse­r må vi sette eleven i sentrum. Vi må gi muligheten for flere til å ta gode, fremtidsre­ttede, yrkesfagli­ge utdannelse­r. Høyre anbefaler at Sørlandets maritime videregåen­de skole og skoleskipe­t Sørlandet får øke elevtallet. Det gjør vi fordi Høyre setter eleven foran systemet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway