Fædrelandsvennen

Ekspertkom­mentator roste Starts målscorer

- ANDREAS HOPEN

Adeleke Akinyemi scoret og skapte flere sjanser mot Molde. Tor Ole Skullerud ble imponert over det han fikk se.

– Jeg er ganske fornøyd med min egen kamp. Jeg scorer et bra mål, men bommer på et par sjanser. Jeg gir alt og jakter nye målsjanser, sier Adeleke Akinyemi etter kampen mot Molde, der Start tapte 1-3 etter å ha gått til pause i ledelsen.

I første omgang sendte 20 år gamle Akinyemi Start til himmels med en flott scoring. Og på stillingen 2–1 til Molde kunne nigerianer­en utlignet etter et flott innlegg fra Elliot Käck, men spissen sendte ballen utenfor.

– Det føltes ikke godt i det hele tatt, det føles rart når den ballen ikke går inn, sier en tydelig skuffet Akinyemi om sjansen i andre omgang.

– VIKTIGSTE ER AT VI VINNER

Målet mot Molde var Akinyemis andre i Start-drakten. Hvorfor det ikke har blitt flere mål, har ikke spissen noe godt svar på. Han understrek­er at det viktigste for ham er at laget gjør det bra.

– Som spiss må man score mål, men jeg ser etter gode resultater for laget. Noen kamper blir man bare løpende og jage. Selvsagt vil jeg alltid score mål, men det aller viktigste er at vi vinner.

IMPONERT OVER 20-ÅRINGEN

Eurosports ekspertkom­mentator, Tor Ole Skullerud, ble imponert da han så Akinyemi mot Molde.

– Akinyemi var strålende så lenge han var på banen. Han er et uromoment og en kontringss­piller. Jeg ser at han utvikler seg fra kamp til kamp. Jeg tror han bare kommer til å bli bedre og bedre, sier Skullerud som trente Strømsgods­et tidligere i sesongen.

Kjetil Rekdal er enig med Skullerud, og mener det handler om å gi 20-åringen tid til å tilpasse seg livet i Start og Kristiansa­nd.

Må TILPASSE SEG NIVÅET

– Alle ser at det er en god spiller. Det handler om nok tid å tilpasse seg hvordan vi spiller og lagkamerat­ene sine, sier Rekdal, som også drar fram kvaliteten på den latviske ligaen:

– Han blir stadig bedre fysisk, og så er det klart det tar tid å omstille seg til nivået i Norge, som er et annet nivå enn det han spilte på i Latvia, fortsetter Start-treneren, som er fornøyd med spissene sine.

– Jeg har én god spiss. Nei, jeg har faktisk to gode spisser å velge mellom, så jeg er ikke bekymret for den biten i det hele tatt, smiler Rekdal, som for et lite øyeblikk glemte Mathias Bringaker.

Sistnevnte gikk for øvrig gikk av banen uten å vaere involvert i et mål for første gang på seks kamper.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX ?? Slik feiret Akinyemi sitt mål mot Molde. Det var spissens andre mål i Eliteserie­n. Det første kom mot Lillestrøm.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX Slik feiret Akinyemi sitt mål mot Molde. Det var spissens andre mål i Eliteserie­n. Det første kom mot Lillestrøm.
 ?? FOTO:
SVEIN OVE EKORNESVÅG, NTB SCANPIX ?? Tor Ole Skullerud var imponert over hva han så fra 20 år gamle Akinyemi.
FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG, NTB SCANPIX Tor Ole Skullerud var imponert over hva han så fra 20 år gamle Akinyemi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway