Fædrelandsvennen

Vant Svalandsgu­bben – klar for nordisk

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Utklassing­sseieren i Svalandsgu­bben var bekreftels­en Erik Udø Pedersen (24) trengte foran nordisk mesterskap i terrengløp på Island.

– Jeg har trent jevnt og fint i hele høst, noe prestasjon­en i Svalandsgu­bben var et resultat av. Det løpet er litt spesielt, og vanskelig å si hvor bra er sammenlign­et med den tikilomete­ren vi skal løpe på Island. Men det er ingen tvil om at jeg er veldig solid trent, og hvis det fortsetter slik tror jeg målet om medalje i nordisk er innen rekkevidde, sier Erik Udø Pedersen – som søndag var det tradisjons­rike Svalandsgu­bben på supertid.

Tirsdag kom det offisielle uttaket til nordisk mesterskap, som går i Reykjavik lørdag 10. november. Mandalitte­n var slett ikke overrasket over at han er tatt ut, som en av fem mannlige seniorløpe­re.

– Jeg ble nummer fire i NM terrengløp for to uker siden, og fikk beskjed om at de tre beste ikke skulle til nordisk. Så da var jeg førstemann på listen, sier 24-åringen.

Han har vaert med flere ganger i nordisk som junior, og har blant annet en seier å se tilbake på, men fjorårets sjetteplas­s var hans eneste opptreden i seniorsamm­enheng. Da manglet han 20 sekunder på bronse.

– Jeg er godt fornøyd med fjorårets løp, men tenker at medalje er et naturlig steg i år, sier hardhausen fra Kristiansa­nd Løpeklubb.

Inntil nylig har han satset mest mot 800 og 1500 meter, men i framtida kommer det mer til dreie seg om lengre løp – som 3000 meter hinder og 5000 meter.

– Jeg ser at jeg hevder meg bedre på lengre distanser, og at sjansene for å delta i et internasjo­nalt banemester­skap er størst der, sier mandalitte­n – som sikter seg inn mot EM i 2020.

 ?? FOTO: ESPEN SAND ?? Erik Udø Pedersen vant Svalandsgu­bben suverent på søndag. Her passerer han Svaland i søndagens løp.
FOTO: ESPEN SAND Erik Udø Pedersen vant Svalandsgu­bben suverent på søndag. Her passerer han Svaland i søndagens løp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway